home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Segítőkész szakácsok és hagyományápolók
Borbély Tivadar
2015.07.22.
LXX. évf. 29. szám
Segítőkész szakácsok és hagyományápolók

A muzslyai Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesületének tagjai a múlt szombaton az egyesület székháza előtt társalgódélutánt szerveztek, melyen a férfiak birkapaprikást, a szorgos kezű háziasszonyok pedig lángost készítettek és árultak — jutányos áron.



Míg a bográcsokban rotyogtak, valamint sültek a finom étkek, addig a jelenlevőket a hagyományápolók zenekara szórakoztatta. A társalgás, barátkozás, a régmúlt idők és gyermekkori élmények felidézése mellett az esemény fő célja ama polgárok megsegítése volt, akiknek igen alacsony a nyugdíjuk, és a mindennapi étkek elkészítése nagy kiadás számukra.

A szervezők kiemelték: szeretnék, ha a helybeliek ötleteikkel, javaslataikkal színesebbé és vonzóbbá tennék az effajta rendezvényeket, bevonva a fiatalabbakat is, megtanítva őket a hagyományos muzslyai és magyar ételek elkészítésére. Az egyesület tagjai néhány civil szervezettel és egyesülettel összefogva javában készülődnek az augusztus 1-jére tervezett Muzslyai nyár elnevezésű rendezvényre, melyet — a hagyományokhoz hűen — a Napsugaras-tó partján tartanak meg.













Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..