home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
„Segélyező” rablók
B. O.
2013.08.07.
LXVIII. évf. 32. szám

A nyolcvan éven felüli szabadkai asszonynál két jólöltözött fiatalember jelent meg. Azzal állítottak be hozzá, hogy ők egy humanitárius szervezet képviselői, és segélyeket osztanak a kisnyugdíjasoknak.

Azt állították, hogy a néni lányától értesültek arról, hogy neki is kicsi a nyugdíja, hoztak hát neki 50 eurót. Még rá is kérdezett, melyik lánya küldte őket: a Marika? — Igen, a Marika, válaszolták, most már magabiztosan a jövevények.
— Csak az a gond — mondták, miután kényelmesen helyet foglaltak a szobában —, hogy 100 eurósuk van, és abból 50-et vagy 5000 dinárt vissza kellene hogy adjon nekik. Az idős nő meglepetésében és örömében nem is kételkedett abban, amit a két fiatalembertől hallott, hanem a jelenlétükben elővette a pénztárcáját, amiben a kis megtakarított pénzét tartotta, és leszámolta nekik a visszajáró 5000 dinárt. Közben a „vendégek” kávét kértek. Az asszony kiment a konyhába, hogy megfőzze nekik. Ez alatt az idő alatt a „segélyezők” — mivel előzőleg látták, hol áll a pénz — magukhoz vették az egész megtakarított összeget, pontosan 50 000 dinárt az ott tartott kevéske euróval együtt. Aztán, amíg kedélyesen kávéztak, tört arany iránt is érdeklődtek, de az asszony mondta nekik, hogy az nincsen. A „szívélyes” beszélgetésbe belemerülve a „segélyezők” „elfelejtették” átadni a segélyt, sőt még meg sem mutatták a 100 eurót, amit érkezésükkor ígértek. Amikor a két fiatalember elment, az asszony csak akkor döbbent rá, hogy átverték. Rögtön megnézte, hogy megvan-e a gyógyszerekre és a téli tüzelőre félretett pénze, de annak bizony már csak a hűlt helyét találta. Azonnal értesítette a történtekről a lányát, ő pedig a rendőrséghez fordult. A rendőrök kiszálltak ugyan a helyszínre, de már csak annyit tehettek, hogy vigasztalják az idős asszonyt, mondván, hogy még jól „megúszta”, mert a rablók legalább nem bántalmazták.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..