home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Segélycsomagok és ünnepi munkarend
Tóth Lívia
2020.04.08.
LXXV. évf. 15. szám
Segélycsomagok és ünnepi munkarend

Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Lőrinc Csongor, a községi tanács egészségüggyel és szociális védelemmel megbízott tagja sajtótájékoztatón ismertette a rendkívüli helyzettel foglalkozó községi törzskarnak a szükségállapotra vonatkozó új intézkedéseit.

— Segélycsomagot osztunk községünk azon polgárai számára, akiknek a nyugdíja nem haladja meg a 30 ezer dinárt. Emellett 62 személy van Zentán, akik 65 évnél idősebbek és szociális segélyt kapnak. Úgy döntöttünk, hogy őket is bekapcsoljuk ebbe a programba, ami azt jelenti, hogy összesen 3498-an kapnak segélycsomagot Zenta község területén. A támogatás értéke mintegy 2500 dinár, a csomag 16 élelmiszeripari és higiéniai terméket tartalmaz. A csomagokat önkéntesek állítják össze, ez a munka ma reggeltől folyamatban van, holnap pedig megkezdődik a segély kézbesítése a rászorulóknak. Kérjük azokat a polgárokat, akik nem azon a címen tartózkodnak, amit a nyugdíjbiztosítási alap ismer, jelentkezzenek a kapcsolattartó központban a 024/655-452-es, vagy a 064/872-5320-as telefonszámon.

A fertőtlenítőszerek Zenta község polgárai számára továbbra is elérhetőek a korábban már említett módon, tehát a helyi közösségekben hétfőn és csütörtökön 9—13 óra között, illetve házhoz szállítással a 65 évnél idősebbeknek.

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a kapcsolattartó központ a húsvéti ünnepek alatt, április 10-én, 11-én, 12-én és 13-án, vagyis pénteken, szombaton, vasárnap és hétfőn rövidített munkaidővel, 8—13 óra között fogadja a hívásokat, majd április 14-étől ismét 8—18 óra között állnak a munkatársak a polgárok rendelkezésére — hallottuk Czegledi Rudolf polgármestertől, aki azt is hozzátette az elhangzottakhoz, hogy a segélycsomagok költségeit teljes mértékben az önkormányzat fedezi.

— A csomag tartalma több hétre megoldhatja ezeknek az embereknek az étkezését, vagy legalábbis a szükségleteik nagy részét. A támogatás összesen 50 tonna, ezt osszuk szét a már említett közel 3500 személynek. A csomagban lesz rizs, liszt, cukor, olaj, konzervek, kávé, mosogatószer, mosópor. Mintegy negyven aktivista dolgozik az összeállításukon, a törzskar pedig készíti a kiosztás ütemtervét. Előző nap mindig közzétesszük a Facebook közösségi oldalon, hogy mely utcákban élők várhatják az aktivisták érkezését. Ezúttal mindenkinek ki kell jönnie a házból és alá kell írni az átvételi ívet. Kérjük a lakosságot, ha ismernek a szomszédságban olyan személyt, aki jogosult erre a támogatásra, és tudják róla, hogy nem használ internetet, értesítsék erről az akcióról. Négy kombival tervezzük a csomagot kihordását, és úgy gondoljuk, két hét alatt sikerül is befejezni. Éppen ezért elnézést kérünk azoktól, akik később kerülnek sorra. A húsvéti ünnep alatt vasárnap és hétfőn szünnapot tartunk, majd kedden folytatjuk ismét a következő hét vasárnapjáig. A címváltozásokat a jövő hét keddtől lehet jelezni a kapcsolattartó központban – ismertette a részleteket Lőrinc Csongor, aki arra az újságírói kérdésre is válaszolt, hogy mi történik azokkal a Zenta községbeli személyekkel, akik esetlegesen elkapják a koronavírust.

— A szabály az, hogy minden gyanús esetet jelentenek a nagykikindai Közegészségügyi Intézetnek, és a tőlük kapott útmutatás alapján járnak el. A helyzetet központosított adatrendszerrel kezelik, vagyis ezek az információk hozzánk, a községi törzskarhoz nem futnak be — magyarázta Lőrinc Csongor.


A szerző és Lőrinc Csongor felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..