home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Segédtankönyv szerb nyelvből
Tóth Lívia
2018.10.27.
LXXIII. évf. 43. szám
Segédtankönyv szerb nyelvből

Elkészült az a segédtankönyv, amely a szerb, mint nem anyanyelv tantárgy oktatásában nyújt segítséget tanárnak, diáknak egyaránt.


Herédi Krisztián felvételei

A kiadványt Perpauer Attila, az MNT Oktatási Bizottságának elnöke adta át a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium magyar elsőseinek és a tantárgyat előadó tanároknak. Az eseményen jelen volt Csikós Pajor Gizella, az intézmény igazgatója is, aki elmondta tankönyv készítőinek csapatában volt, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium egyik tanára, Boros Krisztina is.

A tankönyvből megközelítőleg 1600 példányt osztanak ki, minden magyarul tanuló elsős középiskolás és 70 pedagógusuk kapja meg. Az elkészítésére azért volt szükség, hogy a tanárok és diákok mindaddig használhassanak valamilyen segédanyagot, amíg el nem készül az új tanterv alapján íródó tankönyv. A szöveg- és feladatgyűjtemény nemcsak az elsősöknek szól, hanem a középiskola felsőbb osztályaiban tanulóknak is.

A könyv a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával, a Forum Könyvkiadó gondozásában jelent meg, a kiadó terjesztésében, szabad eladásban is kapható lesz 600 dináros áron.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..