home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Se magyarázat, se polgármester
Rencsényi Elvira
2012.10.10.
LXVII. évf. 41. szám

A Ferenci Ibolya utca aszfaltozásáról

Hiába várták a kisradanováci helyi közösség épületében a Ferenci Ibolya utca lakói Modest Dulić polgármestert és Josip Kovač-Strikót, a Városépítési Igazgatóság igazgatóját arra a lakossági fórumra, amelynek témáját a szóban forgó utca aszfaltozása lett volna. Az október 4-én 18 órára meghirdetett összejövetelre a polgármester és az igazgató részére is elküldték a meghívót, de ők mégsem tettek eleget kötelezettségüknek.
A mintegy harminc polgár és a helyi közösség elnöke végül megegyeztek abban, hogy a Ferenci Ibolya utca lakóinak képviselői időpontot kérnek a polgármestertől, s magyarázatot arra, hogy a sok nyilvánosan tett ígéret ellenére miért nem kap az utca aszfaltot.
A Ferenci Ibolya utca lakóinak kálváriájáról lapunk már hónapokkal ezelőtt beszámolt, ám azóta sem történt előrelépés az ügyben. Az ott lakók — többnyire idős, beteg emberek vagy éppen kisgyermekes családok — a tavaszi és őszi esőzések idején a sártól, nyáron a portól, télen a hótól nem tudnak közlekedni. A legnagyobb gondot mégis az okozza, hogy a több száz méter hosszú utcába szükség esetén sem a tűzoltó, sem a mentőautó, de még a rendőrautó sem tud bejutni. A lakók már többször is kifizették az aszfaltot helyi járulék címén, de úgy tűnik, rájuk a város vezetőségének csak akkor van szüksége, ha a szavazatukra számít, egyébként nem törődik a több évtizede fennálló problémával. Ezt bizonyítja az is, hogy a lakók és a helyi közösség kérésére sem jelent meg senki a lakossági fórumon, így a polgárok újra magyarázat nélkül maradtak. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..