home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Sam Smith húzza az idegeinket!
Zvekán Péter
2022.10.06.
LXXVII. évf. 39. szám
Sam Smith húzza az idegeinket!

Az internet, és a rengeteg social media platform rengeteg új marketing lehetőséget ad a zenészeknek arra, hogy milyen módon promotálják a legújabb dalukat. Ezzel az előadók rendszeresen élnek is, de amit jelenleg Sam Smith művel, arra nem sok példát láttunk!

Sam Smith napjaink egyik legkedveltebb előadója, akitől rendszerint alig várjuk az újdonságokat. Az már hónapok óta a levegőben van, hogy hamarosan érkezik egy újdonsága, csak éppen nem tudtuk, hogy mi és mikor. Augusztus 20.-án aztán megjelent egy rövid videó a TikTokon, melyben megjelenik Sam Smith mellett a németországban született, majd Los Angelesbe költözött énekesnő, Kim Petras. A felvételen jól érzik magukat, táncolgatnak, miközben a háttérben hallatszódik a vadiúj kollabjuk egy rövid részlete – feltehetően a refrén egy darabja.

A média is ráharapott a dologra, egyre többen kezdték találgatni, hogy mi lehet a dal megejelnésének hivatalos dátuma? Nemsokára jött is a válasz, hogy az újdonság, mely az Unholy címet viseli, szeptember 15.-én érkezik – de nem érkezett. Kiderült, hogy a megjelenítés dátumát elhalasszák, egészen szeptember 22.-ig – de aznap sem érkezett meg. Feltevődik a kérdés, hogy miért csinálják ezt?

Feltehetően azért, mert közben történt egy elég érdekes mozzanat.

A mozzanat pedig az, hogy a TikTokon megjelent videóban hallható dalrészletet az emberek elkezdték felhasználni saját videók készítéséhez – egyszerűen azért, mert a részlet energikus, izgalmas és megjegyezhető. Szóval terjedni kezdett az eredeti videó, valamint a zene is, hiszen egyre többen használták fel. Olyannyira, hogy magát az augusztus 20.-án posztolt kisvideót több, mint 17millióan látták, viszont maga a dalrészlet saját videó felhasználására és posztolása, egészen hihetetlen számokat generált. Mindez odáig terjedt, hogy a TikTok-on hashtag Unholy több, mint 300milliós megtekintésnél tart.


fotó forrása: thetimes.co.uk

Mindebből az következtethető, hogy Sam Smith-ék egyszerűen játszanak az idegeinkkel. Addig húzzák az időt, ameddig csak lehet. S mikor már azt gondoltuk, hogy ez az egész ügy kezd kellemetlen lenni, megjelent egy újabb trend a dallal kapcsolatban. Eszerint az emberek személyesen Sam Smith-nek üzennek, ahol vagy agresszíven megparancsolják, vagy éppen térdenállva könyörögnek neki, hogy adja már ki a zenét, mert egyszerűen nem bírják tovább a várakozást.

Közben a YouTube-on is egyre több a rákeresés, mert igazából senki sem tudja, hogy valóban mikor lesz elérhető az Unholy… Emiatt millió olyan videó került fel a világ legnagyobb videómegosztó platformjára, ahol magánszemélyek mixelik be azt a pár ütemet – mindezt úgy teszik, hogy természetesen a videóik címe eredetinek tűnjön, azaz Sam Smitn feat. Kim Petras – Unholy. Az ember idegesen kattint egyet, mert abban reménykedik, hogy végre meghallgathatja a teljes szerzeményt, de kiderül, hogy ismét egy átverésről van szó. Azt én sem tudom, hogy a cikk megjelenésének pillanatában a dal elérhető lesz-e, de egy biztos, a cikk írásának pillanatában még mindig nagy a rejtély. Viszont a történéseket figyelembe véve én úgy gondolom bátran kijelenhetem, Sam Smith megcsiálta az év marketing hekkjét – az tuti!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..