home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Sajtótájékoztató az igazgatóválasztásról
(Tha)
2019.12.18.
LXXIV. évf. 51. szám
Sajtótájékoztató az igazgatóválasztásról

Pék Zoltán, a VMSZ zentai községi szervezetének elnöke sajtótájékoztatón reagált a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola leendő igazgatójának a megválasztása körüli eseményekre. Az összejövetelen jelen volt Czegledi Rudolf polgármester és Perpauer Attila, a községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja.

Az előzményekről röviden: a zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában az igazgatói pályázatra hárman jelentkeztek – mindhárman a VMSZ tagjai: Urbán Zsuzsanna, az eddigi megbízott igazgató, Gordán Kolos és Molnár Gábor Klára, aki visszavonta a beadványát. Az intézmény munkavállalóinak véleménynyilvánításán Urbán Zsuzsanna 16 szavazattal többet kapott, mint a másik jelölt, de hamarosan kiderült, a VMSZ nem áll a kinevezése mögött.


Herédi Krisztián felvétele

— Nem szokványos, hogy egy iskolaigazgató megválasztása ekkora nyilvánosságot kapjon, de mivel napi politikai pontszerzés céljából az ellenzék közbeszéd tárgyává tette ezt a témát, fontosnak tartjuk elmondani, miért nem tudjuk támogatni Urbán Zsuzsanna megválasztását – vezette be a témát a sajtótájékoztatón Pék Zoltán, majd így folytatta: — Olyan információk jutottak a tudomásunkra, hogy a volt Stevan Sremac Általános Iskola igazgatójaként mulasztásokat követett el, a felügyelő szervek ugyanis hiányosságokat találtak a munkájában. Ezekre a törvénytelenségekre a nagybecskereki iskolaigazgatóság jegyzőkönyvekkel hívta fel a figyelmet. A szerbiai oktatási miniszter erre a tanévre több mint harminc iskolában mentette fel az intézmény addigi vezetőjét, mert törvénytelenül működtették az iskolákat. Ezen a listán volt annak a Stevan Sremac iskolának az igazgatója is, amely közben megszűnt és négy iskola alakult helyette Zenta községben. Úgy gondoltuk a már nem létező intézmény igazgatóját nem szükséges leváltani, és egyben felkértük, hogy az újonnan megalakított iskolák igazgatói posztjára ne pályázzon. Ő ezt nem tartotta tiszteletben, amit természetesen megtehet, hiszen mindenkinek joga van benyújtani a pályázati anyagát. A VMSZ azonban felelősségteljes munkakörben kizárólag olyan embereket tud támogatni, akik a törvényes előírások alapján és a közösség érdekeit szem előtt tartva tevékenykednek. Sajnos, az önhatalmúlag meghozott döntések az igazgatónő részéről megbízottként, az újonnan alakult intézményben is folytatódtak.

A megbízott iskolaszék 5:3 arányban szavazott a másik jelöltre, aki rátermett és tapasztalt pedagógus. Esélyt kell adni a Petőfi iskola dolgozóinak, hogy törvényes keretek között minőséges oktatást tudjanak biztosítani, mert ebben a történetben, habár róluk esik a legkevesebb szó, éppen a diákok a legfontosabbak — hangsúlyozta Pék Zoltán, a VMSZ zentai községi szervezetének elnöke.

Az iskolaszék javaslata a Magyar Nemzeti Tanács oktatási bizottsága, majd az MNT elé kerül, és végül a tartományi oktatási titkár javaslatáraz oktatási miniszter nevezi ki az új igazgatót.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..