home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Romantikus pillanatok távol a hétköznapoktól — avagy mire vágynak a kismamák (nem csak) Bálint-napon
LACKÓ VARJÚ Sára
2014.02.12.
LXIX. évf. 7. szám
Romantikus pillanatok távol a hétköznapoktól — avagy mire vágynak a kismamák (nem csak) Bálint-napon

A kismamák a legfőbb döntéshozók mindennap huszonnégy órájában megszakítás nélkül. Nagyon sokat segíthetnek nekik az apukák azzal, ha átvesznek tőlük bizonyos feladatokat, és legalább fél órára lehetővé teszik számukra, hogy csak magukkal foglalkozhassanak. Ez nem önzőség, mindenki megérdemli a maga napi harminc perc nyugalmát.

A giccses, túlságosan felkarolt Bálint-napi őrületet egyre kevesebben kedvelik. Senkinek sincs szüksége vásárolt kedvességre, figyelmességre és odaadásra viszont annál inkább. Hogy mire vágynak a kismamák? Leginkább pihenésre és az együtt töltött időre. Az ezzel kapcsolatos Bálint-napi meglepetéssel a kispapák nem lőhetnek mellé.

Molnár Lajkó Anett májusra várja második gyermekét, Mannát, Marcell fia pedig tizenhárom hónapos, és folyamatosan anyja szoknyája körül sertepertél. Kíváncsi tekintettel fedezi fel a számára új dolgokat. Beszélgetésünk elején Anett elmondta, hogy legszívesebben egy egész éves wellnessbérletet vásárolna, és ha tehetné, elutazna.

— Marci már abban a korban van, amikor mindenhova totyog utánam. Nem tudok elmenni a lakás másik végébe úgy, hogy ne járjon a nyomomban. Amikor legutóbb a kezembe vettem egy könyvet, Marci nyugodtan aludt a nagy ágyon. Mindössze húsz percre mélyültem bele az olvasásba, és a gyerek már lent hevert a földön. Azóta egy kötetet sem tudok lelkiismeret-furdalás nélkül a kezembe venni. A téli időszakban nehezebben megoldható a mozgás, nyáron legalább el lehet menni úszni. Mindezt figyelmen kívül hagyva úgy gondolom, hogy jó állapotosnak lenni. Az első terhességemet is élveztem, és a jelenlegit is. Igazi fészekrakó típusnak tartom magam. Szeretek babás-mamás témákkal foglalkozó szakkörökre járni Marcival, és a baráti körünkben is több kisbaba született, sokat barátkozunk. Sosem voltam igazából Bálint-nap-párti, de ha nem kapnék semmit, akkor valószínűleg megsértődnék.

Radaković Huszta Orsolya még nem ment vissza dolgozni, minden idejét kisfiával, a hat hónapos Mátéval tölti.

— Örülök, ha havonta legalább fél órára be tudok ülni a manikűrösömhöz, de ezt is nehezen tudom összeegyeztetni. Ezenkívül színházba is szívesen elmennék már. Nagy segítség volna, ha a nagyszülők közül valaki a városban lakna, akkor legalább két órára rá tudnám bízni az unokát a nagyszülőre. Az egyikük Csantavéren, a másikuk Bácskossuthfalván lakik, ezért csak néhány órára látogatnak el hozzánk. Most úgy tűnhet, hogy sokat panaszkodom, de valójában el sem tudnám képzelni, hogy ne legyek együtt a kisfiammal napi akár öt-hat órát. Az elején nehezebb volt, de egy idő után egyre könnyebbé vált az idő beosztása. Csodálatos azt látni, hogy amikor a párom hazaér a munkából, a kisfiam széles mosollyal üdvözli. Lacek nagyon sokat segít nekem, tökéletes férj. Én sem tartom magam Bálint-nap-rajongónak, de azt hiszem, hogy minden kismama a legszívesebben kettesben töltené az idejét a férjével a szerelmesek napján, akár otthon.

Molnár Edvárd felvételei

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..