home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Róma zarándokszemmel
KOVÁCS Csaba
2013.01.30.
LXVIII. évf. 5. szám
Róma zarándokszemmel

Róma zarándokszemmel — A bizalom zarándokútja a földön címmel nyílt fotókiállítás a Mária Rádió szabadkai galériájában. A fényképek szerzői olyan fiatalok, akik részt vettek a taizei közösség által szervezett római zarándoklaton a múlt év végén és ez év elején. A program része volt a Szentatyával való találkozás is, amely mély benyomást tett rájuk.

A kiállítást msgr. Orlando Antonini apostoli nuncius és msgr. Stanislav Hočevar belgrádi érsek nyitották meg. A Mária Rádió stúdióházának galériájában ft. Palatinus István, a szerbiai Mária Rádió igazgatója köszöntötte az eminens vendégeket. Beszédében a nuncius úr kitért a Mária Rádiónak arra a szerepére is, hogy a katolikus rádióhallgatók képzésén és tájékoztatásán kívül az ökumenizmust ugyancsak építenie kell. Kiemelte: habár nem sikerült elérni, hogy a milánói ediktum jubileuma kapcsán az idén ellátogasson Szerbiába a pápa, a katolikus és a pravoszláv egyházak vezetői mégis fontos lépéseket tettek a jubileum együttes megünneplésére. „Ha visszatekintünk, látjuk, hogy 1913-ban semmilyen közös szervezés és ünneplés nem volt, most viszont együtt nyitottuk meg a jubileumi évet” — mondta Antonini, hozzátéve: reméli hogy a jövőben még gyümölcsözőbb lesz az együttműködésük. Felszólította a jelenlevőket, hogy lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá maguk is az ökumenizmus eszméjének terjesztéséhez. A Pannon RTV-nek adott nyilatkozatában az apostoli nuncius megjegyezte: „Jugoszlávia felbomlása után a katolikus egyház jelentős része itt magyar. Legyenek erre büszkék, de felelősséggel is jár ez a szerep. Önöknek hirdetniük kell itt az Örömhírt, mert önök itt a többség.”
A kiállítás megtekinthető minden munkanapon 8 és 20 óra között, egészen húsvétig.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..