home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Rokonunk a Mikulás
MTVA
2014.12.03.
LXIX. évf. 49. szám
Rokonunk a Mikulás

A finn Télapó a Család-barátban — A magyar közmédia stúdiójába látogat Joulupukki, a finn Mikulás. A legendák északi hősét a népszerű magazinban lelkes gyermeksereg várja.

A pénteki Család-barátba látogat a finn Mikulás. Joulupukki – a változó időjárás ellenére is – „szánon”, s ajándékokkal megrakott nehéz puttonnyal a vállán érkezik az MTVA Kunigunda útjai stúdiójába. A kis csomagoknak minden bizonnyal akad gazdája, hiszen tizenöt gyerek – Mikulásváró énekekkel, versekkel, rigmusokkal fogadja.

Onyutha Judit és Csézy mikrofonja előtt a Télapó beszámol hosszú és fáradtságos útjáról, s magyar (finn) szokás szerint megajándékozza a jó gyerekeket. Azért, hogy karitatív munkáját ne akadályozzák a nyelvi nehézségek, hűséges manója veszi át a tolmács szerepét. A műsorban a nézők emellett elleshetik a szaloncukor készítésének titkait, s a kis résztvevők barátságkarkötőkkel kedveskednek egymásnak.

Advent a szeretet és a várakozás ideje nálunk és Finnországban is – teszi hozzá Bogdán Lilla a Finn Intézet projektmenedzsere. – Tizenkettedik alkalommal látogat hozzánk Joulupukki, elhozza karácsony üzenetét, s minden eljövetelével mosolyt csal a gyermekek és felnőttek arcára.

A Télapó egy hétig, 19 helyszínen találkozik ifjú híveivel: árvaházak, óvodák, egyházi intézmények lakói lesik érkezését.

Adás: 2014. december 5., péntek (M1 10.20, Duna World 16.15)
Műsorvezetők: Onyutha Judit, Csézy
Szerkesztő: Gellért Alpár

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..