home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Rockzenei műsor indul vasárnaponként a Petőfi Rádióban
MTVA
2022.06.13.
LXXVII. évf. 23. szám
Rockzenei műsor indul vasárnaponként a Petőfi Rádióban

Újabb tematikus zenei műsorral bővül a Petőfi Rádió műsorkínálata: már nemcsak Nagy Feró a Petőfi Rockkal, hanem a HammerWorld zenei magazin egyórás műsora is várja a műfaj kedvelőit a Petőfi Rádióban.

A tavaly megújult Petőfi Rádió valamennyi zenei műfajt felvette repertoárjába, így a legújabb popzenék mellett az underground és az elektronikus szcéna előadói is feltűntek a kínálatban, amely júniustól egy aktuális műfaji trendeket és érdekességeket felvonultató műsorral egészül ki. A csatorna a Beatrice Kossuth-díjas frontembere, Nagy Feró és a Petőfi Rock című műsora előtt, a nagymúltú hard rock és heavy metal magazinnal, HammerWorlddel közösen, új rockzenei műsort indít. A Petőfi Rock x HammerWorld aktualitásokkal és a magazinból is megismert rovatokkal, interjúkkal jelentkezik vasárnaponként 19 és 20 óra között. 

"Kortárs, progresszív könnyűzenei adóként keressük a szakmai kapcsolódásokat, amelyek által naprakészen, magas minőségben kiszolgálhatunk olyan közönségigényeket is, amelyek kifejezetten egy stílusra, hangzásvilágra koncentrálnak. Ez a szándék hívta életre a Petőfi és HammerWorld együttműködését. A magyarok érzelmi és zenei világától, nagyon nem állnak távol a keményebb műfajok, a HammerWorld magazin léte és sikerei is ezt bizonyítják. Azzal, hogy ebben a műsorban összebútoroztunk, csatornát nyitottunk az elképesztő szakmai és műfaji tudással rendelkező HammerWorld szerkesztői gárda az általuk képviselt zenei világ és hallgatók között” – részletezte az együttműködés létrejöttét Béli Ádám, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.

Petőfi Rock x HammerWorld műsorvezetője, Cselőtei László, a HammerWorld magazin alapítója és vezető szerkesztője lesz. A médiaszakember számára nem ismeretlen műfaj a rádiózás; az ő nevéhez fűződik a Petőfi Rádió 1990 és 1994 között készült Heavy Metal Híradó című műsora.

„Olyan zenéket válogatunk a szinte végtelen kínálatból, amelyek tele vannak dallamokkal, érzelmekkel, könnyen befogadhatóak és szerethetőek. Célunk, hogy bemutassuk, milyen sokszínű ez a világ itthon és külföldön egyaránt, milyen értékeket rejt zene és szövegek szempontjából" – fogalmazott Cselőtei László, akinek műsorvezetőtársa Pintér Miklós, a Grungery és a HammerWorld magazin szerkesztője lesz.

„A Petőfi Rádió programigazgatóságának nyitottsága egy új kezdetet jelenthet a hazai kemény zenei színtér számára. Rengeteg az új, fiatal banda, a naptárak tele vannak a műfaj képviselőinek fellépéseivel, a magyar rock- és metalrajongók gond nélkül töltik meg a legnagyobb koncerthelyszíneket Budapesten és vidéken. A műsorban hozzájuk és a más irányból érkező, nyitottabb zenehallgatókhoz fogunk szólni. Sztorikban, a zenekarokhoz kapcsolódó történetekben nem lesz hiány, szórakoztató formában, első kézből fogjuk tálalni az újdonságokat a hazai és nemzetközi rock és metal színtérről”- tette hozzá Pintér Miklós, a Petőfi Rock x HammerWorld műsorvezetője.

Petőfi Rock x HammerWorld – minden vasárnap 19:00-től a Petőfi Rádióban!


A fotó illusztráció: Zakk Wylde, az amerikai Black Label Society heavy metal együttes frontembere a Fehérvári Zenei Napokon (Fezen) 2015. július 29-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..