home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Robbanás történt a nagybecskereki vízgyárban
Pannon RTV
2020.12.14.
LXXV. évf. 50. szám
Robbanás történt a nagybecskereki vízgyárban

Egy személy súlyos, egy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett a robbanásban, amely ma hajnalban történt a nagybecskereki vízgyárban. Egyikük sincs életveszélyben. Egy időre víz nélkül maradt a város. A rendőrség és a tűzoltóság illetékeseinek a helyszínelése elhúzódott, ezért a robbanás okairól még nincs hivatalos közlemény. Nem hivatalos információk szerint a klóradagoló rendszer meghibásodása okozta a detonációt

A város vízellátását a vízművek vette át. A vízvezeték-hálózatból sárgás víz folyik és nem tudni, hogy meddig lesz így. Siniša Gajin, a Városi Vízművek sajtófelelőse hangsúlyozta, a víz nem iható.

Mint ismeretes, Nagybecskereken a magas arzéntartalom miatt 2004 óta tilos a vezetékes víz használata. Ez nem változott a vízgyár próbaüzemeltetése alatt sem, ami kisebb-nagyobb szünetekkel már három éve tart. Vagy nem volt megfelelő a víz minősége, vagy pedig – mint ezen a nyáron is – nem volt elegendő mennyiségű víz a vezetékben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..