home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Részletes információ a védettségi igazolásokról
Szerbiai RTV
2021.10.26.
LXXVI. évf. 42. szám
Részletes információ a védettségi igazolásokról

A kétségek eloszlatása érdekében a szerb kormány kiadott egy részletes utasítást a védettségi igazolásokkal kapcsolatban.

Ezek valójában digitális zöld tanúsítványok, amelyeket minden állampolgár megkap, ha beoltották a koronavírus ellen, vagy ha megkapják a covid-teszt eredményeit. A digitális zöld tanúsítvány az E-uprava portálon keresztül szerezhető be, de igényelhető a Szerbiai Posta Közvállalat legközelebbi kirendeltségében is. A digitális zöld tanúsítványnak tartalmaznia kell a koronavírus elleni vakcina második vagy harmadik adagja felvételéről szóló igazolást, amely megerősíti, hogy az oltás 210 napnál nem régebbi. Érvényes továbbá a 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, a legfeljebb 48 órás negatív antigén teszt, illetve a pozitív PCR-teszttel vagy antigénteszttel bizonyított, betegségen való átesés az elmúlt hét hónapban. Elfogadják még a pozitív antitest, azaz S-protein IgG-tesztet is, amely három hónapnál nem régebbi, és állami laboratóriumban végezték el. Ezen elemek mindegyike már minden állampolgár zöld bizonyítványában szerepel, és minden változáskor automatikusan új adatokkal töltődnek fel. A védettségi igazolás bemutatható telefonon vagy papírra nyomtatva, és azt az egyedi QR-kód beolvasásával ellenőrzik. A polgárokat, különösen a fiatalokat arra figyelmeztetik, hogy ne essenek áldozatául a szórakozóhelyek és éttermek előtti tesztelésre való felszólításoknak, mivel ezek a tesztek nem érvényesek, és nem ismerik el őket ellenőrzéskor.

Egyébként nem hitelesek és nem érvényesek azok a covid-tesztek, amelyeket a szórakozóhelyekre, az éjszakai klubokba, az éttermekbe való közvetlenül belépés előtt végeztetnek el. A szerb kormány arra figyelmezteti a fiatalokat, hogy ne higgyenek az ilyen felszólításoknak vagy ajánlatoknak, ezek a teszten nem érvényesek, ellenőrzéskör nem ismerik el őket. Fontos, hogy a dokumentumon rajta legyen a QR-kód, ami egyébként telefonon és papírra nyomtatva is bemutatható.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..