home 2023. március 30., Zalán napja
„Reszket a lelkem, mert eszembe jutottál”
2023.02.03.
LXXVIII. évf. 5. szám
„Reszket a lelkem, mert eszembe jutottál”

Határon túliak jelentkezését is várják a VERSÜNNEP 2023 eseménysorozatra

A Versünnep Alapítvány kiírta idei versenyprogramját, amelyre négy kategóriában jelentkezhetnek hivatásos és nem hivatásos előadóművészek, amatőr előadók, formációk, valamint iskolák és civil közösségek. Az idei Versünnep tematikája 2023 kiemelt irodalmi évfordulóihoz kapcsolódik, a hivatásos versenyzők jelentkezését február 20-ig várják, a nem hivatásos nevezők határideje március 31. éjfél. Iskolák és civil szervezetek az év során bármikor kapcsolódhatnak az eseménysorozathoz amatőr versmondó verseny rendezésével. 

A 17 éve működő Versünnep Alapítvány „Reszket a bokor, mert eszembe jutottál” címmel hirdette meg 2023-as eseménysorozatát. A versenyre négy kategóriában jelentkezhetnek hivatásos színművészek, előadó-művészek és képző intézmények hallgatói, valamint iskolák, civil közösségek, amatőr előadók és formációk. A jelentkezéseket Vers- és prózamondás, Énekelt vers, vagy versmegzenésítés, Képző és/vagy filmművészeti alkotás, vagy Táncművészeti alkotás kategóriában várják. A határidő hivatásos előadók esetében 2023. február 20., nem hivatásos előadóknál március 31. éjfél, a jelentkezéseket Magyarországról, a határon túlról és a diszpórából is várják. 

A versenyre kizárólag magyar költők művével lehet jelentkezni, a hivatásos előadóművészek esetében a nevezett művek között kötelezően idei irodalmi évfordulós szerzőnek is kell szerepelnie. Idei kiemelt évfordulók: Petőfi Sándor (1823-1849), Madách Imre (1823-1864), Szendrey Júlia (1828-1868), Kormos István (1923-1977). A versenyre egy nevező több kategóriában is jelentkezhet, verseny döntőjébe jutó előadók értékes tárgyi- és pénzjutalmakban részesülnek. 

Iskolák és civil közösségek is jelentkezhetnek a Versünnep 2023 évi eseményekre. A programhoz az év folyamán bármikor kapcsolódhat bármely hazai és határon túl működő iskola vagy civil szervezet egy amatőr versmondó verseny megrendezésével. A versmondó versenyek legjobbjai, kategória győztesei és az egyéni előadók nemzetközi seregszemlén, valamint szakmai továbbképző nyári műhelymunkán vehetnek részt.

A 17 évvel ezelőtt létrehozott és azóta is töretlen lelkesedéssel működő Versünnep Alapítvány fő célkitűzése az előadó-művészet támogatása és méltó magas szintű képviselete. Hivatásos színművészek és előadó-művészek, amatőr előadók és civil közösségek, iskolák részére meghirdetett versmondó versenyek és események megrendezésével hoz létre saját produkciókat, rendezvényeivel népszerűsíti a magyar kultúra klasszikus és kortárs alkotásait határainkon innen és túl. Az Alapítvány minden évben versenyeket, seregszemléket, bemutatókat, táborokat, gálaműsort szervez a tehetségek támogatására és kibontakoztatására neves színművészek, előadóművészek részvételével.

A felhívás az alapítvány honlapján érhető el, nevezni az ott található jelentkezési lap kitöltésével lehet.

Bővebb információ:
www.versunnep.net
facebook.com/versunnep

Elérhetőség:
szervezes.versunnep@gmail.com

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Felhívás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..