home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Rekordszámú részvevővel
(T. T.)
2015.06.01.
LXX. évf. 21. szám
Rekordszámú részvevővel

Nem túlzás azt állítani, hogy vasárnap minden út Oromhegyesre vezetett, hiszen az Atlantis Garden Clubban nyolcadik alkalommal tartották meg az egyre népszerűbb Traktorfesztivált. Az idén Vajdaság egész területéről és Belgrádból rekordszámú, százötven traktor érkezett a fesztiválra, a kilátogató nézők száma pedig több ezerre tehető.

A találkozót Bilicki Nándor fő szervező nyitotta meg, majd elkezdődött a felvonulás, melyen a traktorok egy kört tettek a faluban, és tülköléssel ébresztették a polgárokat.

A defilé után az esővel feláztatott, sáros, csúszós pályán megkezdődött a sárdagasztás, és elrajtoltak a különféle ügyességi versenyszámok. A traktorok és a vezetőik eszközkapcsolásban, tolatásban, gyorsulásban, köttetésben, súlyhúzásban, sártaposásban mérettettek meg, de megválasztották a legszebb traktort és sofőrt, a legfiatalabb és a legidősebb traktort, valamint a legerősebb traktoristát is. A versenyszámok során a sofőrök beleadtak apait-anyait, némely járműre rá sem lehetett ismerni a sártól, még olyan gép is akadt, amelyet rabul ejtett a dagonya, és csak segítséggel tudott kiszabadulni a fogságból. Zoran Teslić a Traktorfesztivál szervezőinek nevében elmondta, hogy ez a rendezvény a fiatalokon és az időseken kívül a középkorosztályt is vonzza, és a növekvő érdeklődés azt mutatja, hogy van értelme évről évre megszervezni.

Nyilas Mihály tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár kiemelte, hogy ebben a nehéz világban és gazdasági helyzetben a mezőgazdaság tartja magát, és a mai nap megmutatta, van utánpótlás, hiszen rengeteg gyerek látogatott ki a fesztiválra, a legkisebbek pedig a jövő generációja.

A szervezők a gyermekekre is gondoltak, akik malacot és kecskét foghattak, lovagolhattak, felülhettek a rodeóbikára, és a vidámparkot is kipróbálhatták. A művelődési műsorban a helyieken, valamint a martonosi Ördögszekér és a horgosi Gubanc néptánccsoporton kívül fellépett a magyarországi Dankó Szilvia, majd Bódi Guszti és Margó szórakoztatta a közönséget. 

A fesztivál képeit az alábbi linkre kattintva nézheti meg:

http://hetnap.rs/galeria/A-nyolcadik-oromhegyesi-traktorfesztivalon-2501.html

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..