home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Rekordmagas részvétel
Fehér Márta
2019.05.26.
LXXIV. évf. 21. szám
Rekordmagas részvétel

Befejeződött a szavazás Magyarországon, nem hivatalos eredmények 23 óra körül várhatók

Este 7 órakor hivatalosan befejeződött a szavazás Magyarországon az európai parlamenti választáson.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 18.30-ig a választásra jogosultak 41,74 százaléka szavazott. Az NVI-hez 54 ezer levélszavazat érkezett már vissza, ebből 43 ezernek az azonosító nyilatkozatát már feldolgozták, az érvényes azonosító nyilatkozatokhoz tartozó levélszavazatokat este 7 órakor bonthatták fel.

A nem hivatalos választási eredményekre 23 óráig várni kell. Erre azért van szükség, mert meg kell várni, amíg az Európai Unió valamennyi tagállamában véget ér a választás, és bezárnak a szavazókörök, Olaszországban azonban ez csak 23 órakor történik meg.

Az EP-választás hivatalos végeredményét a külképviseleteken, valamint levélben leadott szavazatok hazaszállítása és összeszámlálása után a Nemzeti Választási Bizottság állapítja meg, legkésőbb június 14-én.


A Nemzeti Választási Bizottság ülése (MTI/Soós Lajos)

 

Fidesz: rekord magas felhatalmazással állhatnak majd munkába az EP-képviselők

– A magas részvétel a mai európai parlamenti választáson azt mutatja, hogy a magyar emberek megértették, milyen nagy jelentőséggel bír a voksolás, amellyel Magyarország és Európa jövőjéről döntöttünk – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hidvéghi Balázs pártja eredményváróján úgy nyilatkozott: rekord magas felhatalmazással állhatnak majd munkába az EP-képviselők.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..