home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Rejtőzködő ösvényeken
Schödl Dóra
2019.05.28.
LXXIV. évf. 21. szám
Rejtőzködő ösvényeken

A Hazajáró csapata az Erdélyi-érchegység rejtőzködő ösvényeit kutatja fel!

Erdélyország kapujában, a mócok földjére lépve, az Aranyos, a Maros és a Fehér-Körös ölelésében hamar belegabalyodhat a turista az Erdélyi-szigethegyvidék legváltozatosabb felépítésű tagja, az Erdélyi-érchegység zűrzavaros rengetegébe. Híres Aranynégyszögében már járt a Hazajáró, ezennel a délnyugati hegycsoportot látogatják meg.

Ez a táj sokszínű kőzet- és felszínalaktani szempontból, felszínéhez hasonlóan változatos, a történelme is. A sziklák korábbi időkről mesélnek, szemtanúi voltak a fájdalmas veszteségnek, amelyet a völgyeket lakó magyarság szenvedett el.

Induljunk hát felfedezőútra az Érchegység rejtelmes ösvényein, amelyeken történelmi emlékek és karsztjelenségek vezetnek végig a Maros mentéről a Vulkán mészkőszirtjére!


Fotó: MTVA/Hazajáró


Adás:
2019. 06. 01. (szombat) 15:10 M5

Ismétlés:
Duna World: 2019. június 2. (vasárnap) 19:25
M5: 2019. június 4. (kedd) 13:20
Duna World: 2019. június 4. (kedd) 16:05
Duna: 2019. június 8. (szombat) 07:15
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..