home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Regionális kiállítás és vásár Topolyán
Tóth Péter
2015.09.21.
LXX. évf. 37. szám
Regionális kiállítás és vásár Topolyán

Tizenkettedik alkalommal szerveztek regionális jellegű mezőgazdasági-gazdasági kiállítást és vásárt Topolyán. A régió kis- és középvállalkozásai, kisiparosok, kézművesek és kézművesközösségek, különféle profilú termelők és termelői egyesületek mutatkoztak be az Expo 2015 — Topolya keretében, melyet szeptember 11-e és 13-a között rendeztek meg. A már korábbról ismert helyszínen — a topolyai Mezőgazdasági Iskola csarnokában és annak környékén — több mint 140 kiállító mutatta be termékeit és szolgáltatásait, a hazaiakon kívül — ahogyan az előző vásárokon is — magyarországiak is, ami nemzetközivé tette a rendezvényt.

Az Expo 2015 kiállítást Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy a tartományi kormány évente nyolc vajdasági regionális vásár megrendezését támogatja. Az ilyen események hozadéka csak hosszabb idő elteltével mérhető, de a visszajelzések azt igazolják, hogy egy-egy konkrét üzletkötés, a gazdasági tevékenység növekedése is a vásárok eredménye, amit a titkárhelyettes egy példával is alátámasztott. Topolya község polgármestere, Kislinder Gábor is szólt az egybegyűltekhez, utalva rá, hogy az ilyen jellegű rendezvények elősegíthetik a befektetők idevonzását, illetve lehetőséget adnak az üzletembereknek a kapcsolatteremtésre. A polgármester szerint az Expo hatalmas lehetőség a község és a teljes régió életében, hiszen miközben a hagyományokat folytatja, a határokat is kitágítja. Reményét fejezte ki, hogy Topolya kedvező földrajzi fekvését kihasználva még több befektetőt sikerül majd idevonzani.

Tóth Tibor, a Mezőgazdasági Iskola igazgatója a házigazda nevében szólt az jelenlévőkhöz. Elmondta, hogy az idei Expo keretében újdonságnak számít, hogy szántóversenyt rendeztek a vajdasági mezőgazdasági középiskolák diákjai számára. A vásár szervezői számos kísérőprogramot is beiktattak a rendezvény három napjába. A gyermekeket, családokat műhelymunkák és szabadidős tevékenységek várták. Volt civil sziget, szakelőadások, tésztahídépítő verseny, pálinkaverseny, családi kerékpártúra, futóverseny, borutca, egészségnap. Az idén újdonságnak számított a szabadtéri ökörsütés, melyre szombaton délelőtt került sor. A topolyai Expo 2015 kiállításon részt vett a 3+ Nagycsaládos-egyesület is. Aktivistái egy külön sátorban várták az érdeklődőket, és gyermekprogramokkal tették vidámabbá a hangulatot. A Szkenderovics Pál-emlékmaraton és a Capriolo-kerékpártúra is a kísérőrendezvények között szerepelt.

A regionális kiállítás több mint egy évtizedes hagyománya, az egyre több hazai és külföldi kiállító bizonyítja a rendezvény létjogosultságát és jelentőségét. A szervezőgárda nem titkolt célja, hogy az Expo alkalmat nyújtson a termelőknek, gyártóknak, kis- és középvállalkozásoknak, hogy bemutathassák termékeiket és szolgáltatásaikat. Az Expo 2015 megrendezése egy szélesebb körű összefogás eredménye. A szervezők: Topolya község önkormányzata, a topolyai Földművesek Egyesülete, a topolyai Művelődési Ház, Topolya Község Vállalkozóinak Általános Egyesülete, Topolya Község Idegenforgalmi Szervezete, a Gazdakör, valamint a topolyai helyi közösség. A rendezvény megszervezését a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Telekommunikációs Minisztérium és a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és a Nemek Egyenjogúságával Foglalkozó Titkárság is támogatta. A megnyitón közreműködtek a Vuk Stefanović Karadžić Szerb Művelődési Központ és a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ szakosztályai.

A kiállításnak több ezer látogatója volt, az Expo azonban csak a kezdete a Topolyai Napok rendezvénysorozatnak. Ezen a héten mindennap színes programok várják a topolyaiakat és az oda látogatókat. Szeptember 19-én kerül sor a mézkarneválra, mely egy látványos jelmezes felvonulás. Délelőtt mézvásár lesz a Felvonulási téren, este pedig Rúzsa Magdi koncertezik a városközpontban.


Most pedig tekintse meg a cikkhez kapcsolódó képgalériát is, melyet kicsit lejjebb megtalálhat!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..