home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Régi dalok új hangszerelésben
Martinek Imre
2021.11.12.
LXXVI. évf. 45. szám
Régi dalok új hangszerelésben

A városmajori kistemplomban megtartott november 10-ei koncertre ugyancsak egy, a déli szórványvidékünk sorsát is szívén viselő ismerősünk személyes invitálása révén jutottunk el.

A régi és közismert világi dalokat új hangszerelésben felvonultató esemény a Kistemplomos Lovagok Zenekar, valamint vendégük, Fekete Andrea énekművész és karnagy előadásában valósult meg. „Mellesleg” — és e tényt a kistemplom belső falán 1997. október 1-jei keltezéssel elhelyezett emléktáblák is méltatják — a Bp. XII. városmajori templomban Bárdos Lajos (1889—1986) karnagy, zeneszerző és zenetudós is szolgált. 1925-től 1942-ig az akkori Cecília kórus karnagyaként. 


Városmajori kistemplom


Fekete Andrea énekmüvész és karnagy


Bárdos Lajos emléktáblája


A Kistemplomos Lovagok Zenekar

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..