home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Régi adósság törlesztése
Pannon RTV
2021.09.22.
LXXVI. évf. 38. szám
Régi adósság törlesztése

Első világháborús emléktáblákat avattak a nagybecskereki katolikus temetőben. A magyar kormány támogatásával emeltetett emléktáblákon azoknak az elhunyt katonáknak a neve szerepel, akiknek sírjait a múlt század hatvanas éveiben számolta fel a helybeli temetkezési vállalat.

Az első világháborúban Nagybecskereken elhunyt katonák neveit Csömöre Zoltán nagykikindai történész kutatta, az emléktáblákat Masa Tamás nagybecskereki plébános és Halász Dániel maradéki református lelkész áldotta meg.

A katonák egy jó részének a halálát járványok okozták sokan pedig nem ennek a vidéknek a szülöttei, hanem az egységeknek a mozgása hozta őket erre a térségre. Mint elhangzott a végtisztesség megadása irántuk civilizációs cselekedet.

Az emlékhelyen koszorúzott Magyarország belgrádi nagykövetsége, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa, a Magyar Nemzeti Tanács, a politikai pártok közül pedig a VMSZ és a VMDK helyezte el a kegyelet virágait.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..