home 2023. február 06., Dóra napja
Rátonyi Kriszta bohóckodik
MTVA
2014.05.14.
LXIX. évf. 20. szám
Rátonyi Kriszta bohóckodik

Tévénézők ezrei szurkoltak a Piros Orr Alapítvány bohócdoktorainak a Bízunk Benned című vetélkedőben néhány hónappal ezelőtt. A győztes csapat álma végre ténylegesen is valóra vált: országos hálózatuk újabb kórházzal bővült.

A közszolgálati televízió Bízunk Benned! című vetélkedőjében álmokért játszanak baráti társaságok, családok. A Piros Orr Bohócdoktorai akkor elhatározták: ha megnyerik az álomnyereményként kitűzött 3 millió forintot, egy újabb kórházban kezdik el a rendszeres bohócdoktori vizitelést, hogy még több beteg gyermekhez eljussanak. Az álom valóra vált! A Piros Orr Bohócdoktorok által látogatott 11 kórházból és 2 idősek otthonából álló országos hálózat a Szent László Kórházzal bővült.


Fotó: MTVA/Galos M. Samu

– Szinte egy emberként szurkolt az egész stúdió és a stáb is a bohócdoktoroknak a forgatáson, fantasztikus volt látni, ahogy megnyerik a 3 milliós fődíjat  – mondta Rátonyi Krisztina, a Bízunk Benned! műsorvezetője, akit a napokban kértek fel az alapítvány nagykövetévé.

– Nagyon örülök a felkérésnek – tette hozzá Kriszta – megtiszteltetés egy ilyen csapat részévé válni. Korábban a Bethesda Gyermekkórházban már látogattam a bohócdoktorokkal gyerekeket és nagyon élveztem a közös mókázást, örömmel segítem a munkájukat a jövőben is, hiszen maximálisan átérzem az ő missziójuk jelentőségét.


Fotó: MTVA/Galos M. Samu

Az új együttműködés keretében a Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályon, valamint a Gyermekhematológiai és Csontvelőtranszplantációs Szakrendelésen kezdődik el a közös munka, melynek során 2014 májusától heti rendszerességgel, alkalmanként több mint harminc súlyosan beteg gyermekhez jutnak el a Piros Orr Bohócdoktorok.

Dr. Kriván Gergely, a Szent László Kórház osztályvezető főorvosa szerint a bohócdoktorok tevékenysége valós segítség, hiszen a betegségük során nagy megterhelésnek van kitéve a gyermekek szervezete és lelke egyaránt. Minden olyan tevékenység, mely a jókedvüket fokozza, elősegítheti a gyógyulási folyamatot.

Rékay Ágnes, az alapítvány ügyvezető igazgatója kihangsúlyozta, hogy ezzel a megállapodással az alapítvány újabb lépést tett előre szakmailag, hiszen például a steril szobában lévő gyermekeknél teljesen új technikákat kell majd alkalmazniuk a bohócdoktoroknak. Újdonság továbbá, hogy az alapítvány más alternatív utakon is próbálja a jókedv és nevetés gyógyító hatását hangsúlyozni. Ilyen lesz például egy országos vándorkiállítás, amely kapcsán a Piros Orr Bohócdoktorok által látogatott kórházakban gyönyörű gyerekrajzok lesznek kiállítva az ország különböző pontjain. Elsőként a Szent László Kórházban, hogy ezzel is színesítsék a beteg gyermekek hétköznapjait.

A vetélkedő előtti jó hangulatról:A vetélkedő alatti jó hangulatról:

Képgaléria
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Mozaik rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..