home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Rangos irodalmárok látogatása Muzslyán
Borbély Tivadar
2016.10.03.
LXXI. évf. 39. szám
Rangos irodalmárok látogatása Muzslyán

Az újvidéki Forum székházában és a székelykevei iskolában tett látogatásuk után a budapesti székhelyű Magyar Művészeti Akadémia irodalmi tagozatának képviselői Muzslyán jártak, ahol a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület könyvtártermében találkoztak és folytattak kerekasztal-beszélgetést a helybeli és környékbeli irodalomkedvelőkkel, valamint a muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad tagjaival.

 

A rendezvényen olyan neves irodalmárok mutatkoztak be és meséltek életútjukról, mint Tóth Erzsébet József Attila-díjas költő , Füzesi Magda költő, író, Táncsics Mihály-díjjal kitüntetett újságíró, Ferdinándy György József Attila-díjas író, költő, kritikus, irodalomtörténész, egyetemi tanár, a francia írószövetség és a Nemzetközi Magyar Filológiai Társaság tagja, Vathy Zsuzsa vegyészmérnök, József Attila-díjas író, újságíró, szerkesztő, Mezey Katalin Kossuth- és József Attila-díjas prózaíró, költő, műfordító, Ács Margit József Attila-díjas  író, esszé- és tanulmányíró, műkritikus és Ágh István a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és József Attila-díjas költő, író, műfordító.

A helybeliek a falu művelődési életéről, a magyar nyelvű általános- és középiskolai oktatás körülményeiről, az elvándorlásról, a Sziveri Színpad működéséről, a Sikoly irodalmi és művészeti folyóirat kiadási nehézségeiről, valamint a muzslyai irodalmárok munkásságáról, publikálási lehetőségeiről is beszámoltak a vendégeknek.

A találkozó végén a magyarországi irodalmárok könyvcsomagot ajándékoztak a helybeli Szervó Mihály Általános Iskolának és könyvtárának. A Magyar Művészeti Akadémia képviselőinek vajdasági körútját Bata János, az Aracs folyóirat főszerkesztője szervezte.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..