home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Rangos elismerés Nagypál Judit pedagógusnak
Tóth Lívia
2018.11.08.
LXXIII. évf. 45. szám
Rangos elismerés Nagypál Judit pedagógusnak

Zenta község önkormányzata nevében Perpauer Attila, a községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja fogadta Nagypál Juditot, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola tanárát, aki Dr. Đorđe Natošević díjban részesült. Az eseményen jelen volt Tóth Kornél, az intézmény igazgatója is.

A Dr. Đorđe Natošević díjat, amely Vajdaságban a legrangosabb pedagógus elismerés, Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőháza 1996-ban alapította. Azoknak az iskoláskor előtti intézményeknek, általános és középiskoláknak, óvópedagógusoknak, tanároknak, pszichológusoknak és pedagógusoknak ítélik oda, akik kivételes teljesítményt mutatnak fel az oktató-nevelő munkájukban. Nagypál Juditot a versenyeken elért eredményei, illetve a tehetséges diákokkal való odaadó foglalkozása miatt jelölte az iskola. 

Tóth Kornél igazgató hangsúlyozta, a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola missziójának tartja, hogy a Tisza mente jogi, gazdasági és kereskedelmi elitjének a bölcsője legyen.

– Ezt a törekvést a díj megerősíti, a diákoknak pedig előrejelzés, hogy érdemes ebbe az iskolába iratkozni és járni, hiszen kiváló tanárok foglalkoznak velük hallottuk az intézmény vezetőjétől.

Nagypál Judit elmondta, tíz évig bankban dolgozott, onnan jött át hat éve az iskolába.

Ez az életem legjobb döntése volt, hiszen a tanügyben érzem igazán otthon magam. A közgazdász alapdiplomám mellé szereztem tanári oklevelet és egy szaktanárit mesterfokon. Komoly gazdasági tapasztalat van mögöttem, amit a középiskolában próbálok kamatoztatni, hiszen rettenetesen fontosnak tartom, hogy a mai fiatalok pénzügyileg okosak legyenek. Az alapmottóm, hogy meg kell tanulniuk, hogyan gazdálkodjanak a saját életükben. Manapság az alapvető gazdasági és pénzügyi tudás elengedhetetlen, és bízom benne, eljön az a pillanat, amikor ezt minden iskolában tanulhatják a diákok. Osztályfőnökként rengeteget dolgozom azon, hogy a tanulóim mindennapi problémáit is megoldjuk.

Idén az én diákom kapta a Pro Urbe Iuventus Díjat, ott vagyunk a Pénzsztár versenynek a megyei megmérettetésén, Kolozsváron pedig a Pénzmágnes verseny döntőjében, tavaly megnyertük Magyarországon a TUDOK versenyt. Nekem ez mind kihívás és lehetőség a további fejlődéshez, de ezek a rendezvények megerősítik a fiatalokat is abban, hogy jó pályán vannak. Akik versenyekre járnak, azoknak a tananyag mellé még nagyon sokat kell tanulniuk, és gazdasági szempontból szélesedik a látókörük. Úgy érzem, ez a díj ennek a sokrétű munkának az elismerése. Nekem szenvedélyemmé vált, hogy törődjek a diákokkal, segítsem a beilleszkedésüket a társadalomba, hogy itt találjanak munkát, itt tervezzék a jövőjüket. 

Nagypál Judit köszönetet mondott a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola igazgatójának, a kollégáinak, Zenta község önkormányzatának és a családjának is a támogatásért.  

 

Herédi Krisztián felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..