home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Promóció: A tavaszi bőrápolásról
Rencsényi Elvira
2014.03.26.
LXIX. évf. 13. szám
Promóció: A tavaszi bőrápolásról

A fény, a nap melege után sóvárog már az arcbőrünk is — kiváltképpen a fűtött lakásban eltöltött hosszú időszak után. A fűtőtestek szárazzá teszik az arcbőrt, így a legokosabb, ha minél előbb megszabadulunk az elhalt hámsejtektől — tanácsolja Törteli Aurélia kozmetikus és sminkszakértő.

Az elhalt hámréteget heti két alkalommal elegendő leradírozni az arcunkról. Ügyeljünk rá, hogy az arcunk középső részét erősebben, a külső részeket viszont gyengédebben masszírozzuk át a radírral. A tavaszi nagykezelésre célszerű saját kozmetikusunkhoz bejelentkezni. Ha nincs, akkor érdemes egy megbízható szakembert keresni, aki segít felkészíteni az arcbőrünket a tavaszra, illetve az előttünk álló forró, nyári napokra. Arcbőrünket ugyanis csak akkor napoztassuk, ha azt megfelelően megtisztítottuk, vagyis eltávolítottunk róla minden elhalt hámsejtet.

A száraz arcbőr

A kozmetikustól megtudtuk, hogy az egyébként is száraz arcbőr igényli a legtöbb és a legkörültekintőbb törődést. Ha fiatal korunktól kezdve megfelelően ápoljuk, akkor az összes bőrtípus közül a legszebb lesz.

A száraz arcbőrön nincsenek pattanások, mitesszerek, mivel azonban kevés védőanyagot termel, zsírban gazdag arckrémet használjunk. Nem elég a krém nagy hidratáló hatása, megfelelő zsírtartalmúnak is kell lennie.

A vegyes arcbőr

A leggyakoribb, és tulajdonképpen ez a „normális” bőrtípus. Itt inkább azok az arclemosó szerek a hatásosak, amelyeket vízzel együtt használunk. Olyan arckrémet válasszunk, amely sok hidratáló anyagot és kevés zsírt tartalmaz.

A zsíros arcbőr

Ez a bőrtípus védekezik a legjobban a környezeti ártalmakkal és a korai öregedéssel szemben. Este minden arcbőrtípus több faggyút termel, mint napközben, a zsíros bőrre ez kiváltképpen jellemző. Ezért a reggeli mosdás és sminkelés előtt arcunkat ajánlatos zsíros bőrre való tonikkal áttörölni. Krémre csak mértékkel van szükség. Ez esetben a nagy nedvességtartalmú, híg emulziók és a zsírmentes zselék a leghatékonyabbak.

És ha tavasz, akkor újuljunk meg — arcpakolásokkal is. E téren a kozmetikus tanácsa, hogy mindig a bőrtípusunknak megfelelő arcpakolást válasszuk, és akár heti két alkalommal is kényeztessük így az arcunkat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..