home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Pozsega havasa –Szlavónia tetején a Hazajáró csapatával
2020.12.11.
LXXV. évf. 50. szám
Pozsega havasa –Szlavónia tetején a Hazajáró csapatával

A Szlavón-szigethegység legszebb ékköve, a Papuk Magyarországról könnyen elérhető, így egyre népszerűbb hazai turistaberkekben is. A Pozsega havasának is nevezett hegység lejtőin középkori várak dacolnak az idővel, a hegylábon jezsuita és ferences emlékek kalauzolnak vissza a Magyar Királyság évszázadaiba. Szerepük a török idők után elhalványult, igaz a fegyverzaj a XX. században is többször megzavarta nyugalmukat.

Maga a Papuk, immár geoparkként várja a túrázókat.  Van is mire büszkének lennie: kilencvenhat százalékát erdő borítja a geológiailag is színes hegyvidéknek. Hegytetőiről pompás látvány tárul a kiránduló elé, de völgyei is számtalan csodát rejtenek.

Adás: M5 – december 12.  (szombat) 18.15

Ismétlés: Duna World – december 13. (vasárnap) 11.20

MTVA/Hazajáró

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..