home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Potápi: a magyarok számára nincs más alternatíva, mint a béke
MTI
2022.07.20.
LXXVII. évf. 29. szám
Potápi: a magyarok számára nincs más alternatíva, mint a béke

A magyarok számára nincs más alternatíva, mint a béke, a nemzet legfőbb kívánsága az, amit Zrínyi Miklós úgy fogalmazott meg, hogy "Ne bántsd a magyart" - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Tusnádfürdőn, a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor közéleti programjainak megnyitóján.

Potápi Árpád János azt mondta: "Semmi más kívánságunk nekünk 2022-ben nem lehet, csak azt kérni, hogy sehol, sehol a világon, ne bántsák a magyart. Ne bántsák itt, a Kárpát-medencében, ne bántsák Ukrajnában, Kárpártalján. Mondjuk ki végre: mi, magyarok, csak a béke mellett tesszük le a voksunkat, csak a békében vagyunk érdekeltek" - fogalmazott.

A "Van, ami örök" mottóval megszervezett 31. Tusványoson hét végéig több mint négyszáz közéleti és kulturális rendezvény várja az érdeklődőket.

Az Európai Unió minden jel szerint rendkívül komoly vesztese az Ukrajnában zajló háborúnak - jelentette ki az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor pódiumbeszélgetésén szerdán Tusnádfürdőn.

Németh Zsolt a háború és Közép-Kelet-Európa viszonyáról tartott beszélgetésen azt mondta, Európa feje fölött az euróárfolyam, az infláció és az energiaárak emelkedése szempontjából "nagyon sűrű fellegek" gyülekeznek, ehhez társul a nemzetközi diplomáciában tapasztalható káosz.

Ebben a helyzetben Közép-Európa országai - benne például a magyar-lengyel kapcsolatok is - nagyon komoly szakítópróbának vannak kitéve, ezért a térség tagjai csak akkor tudnak erősek maradni, ha együttműködnek és közösen képviselik érdekeiket - fogalmazott a kormánypárti politikus.


Fotók: MTI/ Veres Nándor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..