home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Potápi: Magyarnak lenni hátrány helyett újra előny
Pannon RTV
2021.02.26.
LXXVI. évf. 8. szám
Potápi: Magyarnak lenni hátrány helyett újra előny

Online rendezte meg ezúttal a Hétvégi Magyar Iskolák Találkozóját a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.

A találkozó célja a diaszpórában működő magyar nyelvű oktatási intézmények fejlesztése, valamint szakmai fórum biztosítása az intézmények vezetői számára a tapasztalatcserére és a kapcsolatok építésére. Az online eseményen Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár kiemelte: nehéz ma olyan diaszpórát találni, amelyet a nemzetpolitika az elmúlt években ne ért volna el, a világ magyar közösségeinek rendszerszintű támogatását valósították meg. Szilágyi Péter a Pannon RTV-nek elmondta, negyedik alkalommal szervezték meg az eseményt, és első alkalommal online, ez pedig lehetőséget adott arra, hogy szélesebb körben hirdessék meg. A pénteki fórumon 35 országból mintegy 150 oktatási szakember, iskolavezető volt jelen. A magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa hozzátette, tavaly sok programot áttettek az online térbe, amelyek megvalósításában nagyon aktív volt a diaszpórában élő 2,5 milliós magyarság is. 


Fotó: MTI/Mohai Balázs

Szilágyi Péter, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa: „Erre az esztendőre is ki lesz írva az Államtitkárságnak a nyílt pályázata, amely 2021. március közepén fog startolni, de erről majd államtitkár úr külön bejelentést fog tenni, illetve nyáron valószínűsíthetően megtartásra kerül a Győri Egyetemnek az online szakmai továbbképzése pedagógusok részére, tervezzük a Rákóczi Szövetségnek a táborát is Sátoraljaújhelyen, úgyhogy a meghirdetéseink azok élnek, illetve a korábbi 2020-as kezdeményezések a középiskolásoknak és a felsőoktatásban tanulóknak szóló ösztöndíjprogramok is úgy tűnik, hogy el fognak indulni most 2021 szeptemberében.” 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..