home 2023. december 08., Mária napja
Online előfizetés
Potápi: Januárban a kárpátaljai magyar gyerekek megemelt összegű oktatási-nevelési támogatást kapnak
2023.01.17.
LXXVIII. évf. 2. szám
Potápi: Januárban a kárpátaljai magyar gyerekek megemelt összegű oktatási-nevelési támogatást kapnak

Januárban a kárpátaljai magyar óvodások, iskolások és egyetemisták megemelt összegű oktatási-nevelési támogatást kapnak – jelentette be közösségi oldalára feltöltött videójában Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Az államtitkár felidézte: A nemzetpolitika egyik legátfogóbb, több évtizede működő támogatási programja a Szülőföldön Magyarul program (közismert nevén oktatási-nevelési támogatás), amellyel a magyar kormány 2003 óta mond köszönetet azoknak a külhoni magyar családoknak, akik gyermeküket magyar oktatási intézménybe íratják.

Potápi Árpád János kiemelte: Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a programot átalakítják, a program keretében nyújtott támogatást pedig megtöbbszörözik. Hangsúlyozta: első intézkedésként az orosz-ukrán háború negatív hatásait elszenvedő, de szívósan kitartó kárpátaljai magyar családokat szeretnénk kiemelten támogatni, ezért a kárpátaljai magyar óvodások, iskolások és egyetemisták még ez év januárjában egyszeri, megemelt támogatásban részesülnek, melynek összege bruttó 100 ezer Ft: az eddig nyújtott támogatás több mint háromszorosa.

Potápi Árpád János hangsúlyozta: „Továbbra is úgy véljük, hogy az anyanyelvi oktatás a nemzeti közösség megmaradásának egyik legfontosabb pillére. Bízunk abban, hogy Ukrajna a nemzetközi kötelezettségvállalásainak megfelelően, mielőbb helyreállítja a kárpátaljai magyarság oktatási és nyelvi jogait.” Az államtitkár kiemelte: „Az elhúzódó háborús hónapok után sem feledkezünk meg azokról, akik kitartanak és helytállnak. Mert a magyar összetartó és gondoskodó nemzet!”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..