home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Polgármesteri fogadás dr. Bimbó Mihálynak
Fehér Márta
2021.05.28.
LXXVI. évf. 21. szám
Polgármesteri fogadás dr. Bimbó Mihálynak

Fejsztámer Róbert polgármesteri fogadáson köszöntötte a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett dr. Bimbó Mihály nyugalmazott állatorvost, volt magyarkanizsai polgármestert, a Vajdasági Magyar Szövetség volt alelnökét, aki a vajdasági magyar közösség érdekében végzett több évtizedes közéleti tevékenysége elismeréseként vehette át a díjat.

— Nagyon nagy megtiszteltetés, köszönettel tartozunk az anyaországnak mi, itt élő magyarok, hogy figyelemmel kíséri a működésünket, és értékeli azt, hogy megpróbálunk valami jót csinálni, kisebb-nagyobb sikerekkel — fogalmazott dr. Bimbó Mihály.

Fejsztámer Róbert polgármester hangsúlyozta, nagyon büszke arra, hogy Magyarkanizsára került egy ilyen kitüntetés, hiszen a közösség megtartása szempontjából nagyon fontosak ezek az elismerések.

— Ez azt jelenti, hogy mindazt a munkát, amelyet hosszú évtizedeken át valaki a közösségért tesz, valaki figyeli, értékeli, valamilyen formában meghálálja. Mi tudjuk, hogy a mi községünkben mennyi mindent tesz a kitüntetett személy, és hogyan járul hozzá a közösségünk fejlődéséhez. Ismerjük egymást, relatív kis közösség vagyunk. De ha ezt el is ismerik egy országos szintű kitüntetéssel, akkor én úgy gondolom, joggal lehetünk büszkék a mi polgárainkra, a kitüntetettjeinkre, ebben az esetben dr. Bimbó Mihályra, aki közösségi és politikai tevékenységével hozzájárult a közösségünk fejlődéséhez, fejlesztéséért és megtartásáért.

A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából odaítélt állami kitüntetéseket csütörtökön adtak át a vajdasági magyarság kilenc jeles képviselőjének, köztük dr. Bimbó Mihálynak.

A vele készült interjút lapunk június 9-ei számában olvashatják majd.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..