home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Polgármesteri évértékelő Zentán
(Tha)
2021.08.28.
LXXVI. évf. 34. szám
Polgármesteri évértékelő Zentán

Czegledi Rudolf zentai polgármester évértékelő sajtótájékoztatót tartott a községben megvalósult beruházásokról és fejlesztésekről, valamint a tervekről.

Összefoglalója kezdetén kiemelte, a zentai önkormányzat, habár nem várt helyzetekkel és komoly problémákkal szembesült, sikeresen tevékenykedett az elmúlt évben. A járvány és annak következményei hatással voltak az elvégzendő munkára, de minden felmerülő nehézségre megoldást találtak. A célként kitűzött fejlesztéseket támogatásból vagy önerőből valósították meg, és a folyamatban lévő pályázatok is jól haladnak. Az elmúlt egy évben Zentán egyetlen közvállalat sem került olyan helyzetbe, hogy szüneteltetni kellett volna a szolgáltatását, nem volt fűtés- gáz-, vagy ivóvízhiány.


Fotó: Pannon RTV

Az infrastrukturális beruházások sorában átadtak egy új ivóvízkutat a város területén, javították az úthálózatokat, új villanyrendőrt, biztonsági kamerát helyeztek el a városban, illetve a községhez tartozó településeken.

Folytatódott a Szabadka–Zenta vasútvonal korszerűsítése, jelenleg a Žitopromet vállalatnál, a sorompóval ellátott átjárón van útlezárás a munkálatok miatt. Tartományi támogatással elkészült a Mikszáth Kálmán utca aszfaltozásának egy szakasza, a Kertek helyi közösségben pedig a csatornázási munkálatok folytatódnak, valamint az ipari út mellett is a csatornahálózat kiépítése kerül előtérbe.

Az idei nyárra jobb körülményeket teremtettek a fürdőzőknek a hídnál, a csókai oldalon, és a Csárda üdülőtelepnél lévő strandokon.

A lebontott buszállomás helyén hamarosan bevásárlóközpont épül, a buszmegállót a vasútállomáshoz helyezik át, amelynek az épületére szintén felújítás vár.

Befejeződött a zentai városháza renoválásának harmadik szakasza, de mivel az állami támogatás a járványhelyzet miatt csökkent, az emeleti részen a nyílászárók cseréjére egyelőre nem került sor. Az eddig sportcélokra használt kis zsinagóga átalakítását a Magyar Nemzeti Tanács és a magyar állam támogatja, s remélhetőleg az év végéig befejeződik. Az objektum a jövőben kiállításoknak, kulturális rendezvényeknek ad helyet, egy emlékszobában pedig a zentai zsidóság történetét mutatják be.

A polgármester beszámolt a városi gyógyszertár magánosításáról és az energiahatékonysági pályázaton való részvételről is.  

Több oktatási intézményen végeztek el kisebb javításokat, a Stevan Sremac Általános iskolára viszont teljeskörű felújítás vár. Anyaországi támogatással március közepén kezdődött a zentai Jézus Szíve templom felújításának második szakasza, munkálatok folynak a tornyosi templomon is, Bogarason folytatódott a helyi templom építése.  

Az IPA pályázatoknak köszönhetően épülhet ki a kerékpárút a Tisza-mentén. A gazdaságsegítő program keretében fejlesztik az ipari parkot, működik az inkubátorház, és új vállalatok megnyitása is várható Zentán.

Az önkormányzatban gondot fordítottak a civil szervezetek zökkenőmentes működésére is, mint például az Önkéntes Tűzoltók Egyesülete, a Zentai Gazdakör, a Kéz a kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete, vagy a Népkonyha szolgáltatásának a biztosítása.

Czegledi Rudolf polgármester egységesnek nevezte az önkormányzat csapatát, akik a lakosság igényeit elsődleges szempontként tartják számon a tevékenységük során.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..