Pillantás a múltba (10.)
HICSIK Dóra
2022.01.19.
LXXVII. évf. 3. szám
Pillantás a múltba (10.)

A hét műtárgya — Gróh Gyula: Organikus chemia


A Szabadkai Városi Múzeum Pillantás a múltba elnevezésű projektje keretében kéthetente más és más műtárgyat mutatunk be a múzeum különböző gyűjteményeiből. A tárgyakat a múzeum bejáratának jobb oldalán lévő, külön erre a célra kialakított kirakatban láthatják az érdeklődők.

Kezdeményezésünk lehetővé teszi, hogy Szabadka lakói megismerhessék a múzeumban őrzött kincseket, miközben intézményünk is bemutathatja gyűjteményeinek sokszínűségét olyan tárgyakon keresztül, melyek nincsenek kiállítva aktuális tárlatainkon. A kiállított tárgyak történelmi és kulturális hátteréről a mellettük lévő képernyőn juthatnak információhoz az érdeklődők. 

Az idei év első tárgya, Gróh Gyula: Organikus chemia című könyve 2022. január 17-től megtekinthető a múzeum kirakatában.

Gróh Gyula: Organikus chemia. Budapest, 1919. Schulmann Imre aláírásával.

Schulmann Imre 1893. december 2-án született Szegeden. Egy ideig a szabadkai gimnázium tanulója volt, majd Lipcsében régészetet és néprajzot tanult. A Szabadkai Városi Múzeum első igazgatója volt 1948 és 1955 között.  Értékmentő munkája nyomán a második világháború után sok a város számára értékes hagyatékot, tárgyat mentett át az éppen (újjá)alakuló múzeum gyűjteményébe. 1981. január 6-án halt meg Konstanzban. A könyv az egykori igazgató hagyatékából került a múzeum könyvtárába.

Fényképezte: Kolovity Szvetlana

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..