home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Pezsdítő étkek
2014.06.04.
LXIX. évf. 23. szám
Pezsdítő étkek

Úgy érzed, hogy bármennyit is alszol, nem érzed kipihentnek és frissnek magad? Ezen könnyen változtathatsz, ha táplálkozási szokásodba beiktatod az alábbi vérpezsdítő ételeket.

Tökmag: Tele van magnéziummal, amely gőzerővel hajtja a megfelelő energia- és anyagcsere-működést.

Avokadó: A jó zsírokon kívül a benne található kálium is kedvezően hat a vérnyomásra.

Kávé: Így igaz, a kedvenc feketéd is jó hatással van rád! A megfelelő mennyiségben bevitt koffein felpörget, és segít a koncentrálásban.

Víz: Nem újdonság, de nem győzzük elégszer hangsúlyozni a víz éltető erejét és fontosságát. Még az enyhe kiszáradás is nagymértékben lassítja az anyagcserét.

Étcsokoládé: Édességfüggők figyelmébe ajánljuk az étcsokit (fekete csokoládét), amely jó hatással van a vérnyomásra. Flavonoidokban gazdag, és koffeintartalma pozitívan stimulálja az energiaszintet.

Lazac: Szervezetünk nem képes önállóan előállítani ómega-3 zsírsavat, ezért ez a fenséges halfajta kiváló ómega-3-forrás. Elűzi a depressziót, és a szívre is jótékonyan hat.

Kesudió: A mandulával és a mogyoróval együtt fehérjében és magnéziumban bővelkedik, kiválóan alakítja át a cukrot energiává. Érzékeny bőrűek viszont csak mértékkel fogyasszák! Aki allergiás a kesudióra, természetesen iktassa ki étrendjéből!

Szójabab: Tele van B-vitaminnal, és lebontja az elfogyasztott szénhidrátot. Fehérjében és rostban egyaránt gazdag.

Szárított gyümölcsök: Sokkal egészségesebb energialöket egy marék szárított gyümölcs, mint a cukor bármilyen más formában történő fogyasztása.

Quinoa: Természetes módon gluténmentes gabona, amely több fehérjét tartalmaz bármelyik gabonánál vagy a rizsnél. Kiváló szénhidrátforrás. Bioboltokban kapható.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..