home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Petőfi szobor Királyhalmon
Szakáll Laura
2024.03.05.
LXXIX. évf. 9. szám
Petőfi szobor Királyhalmon

Petőfi Sándornak mellszobrot állítanak Királyhalmon – egyebek mellett erről is döntenek a szabadkai Városi Képviselő-testület 44-ik rendes ülésén, amelyen összesen kilenc napirendi pont szerepel.

A költő születésének kétszázadik évfordulója alkalmából készített alkotást március 15-e környékén avatják fel – mondta dr. Pásztor Bálint, a VKT elnöke az ülés témáit ismertető sajtótájékoztatón. Az elmúlt évben három Petőfi mellszoborral gazdagodott Vajdaság. Kúlán, Kishegyesen, valamint az Ada Községhez tartozó Törökfaluban avattak fel egy-egy köztéri alkotást. Most a költő nevét viselő általános iskola udvarában állítanak szobrot Petőfi Sándor tiszteletére.

–A Városi Képviselő-testületnek mindenképpen határozatot kell hozni a szoborállításról, de azt megelőzően két köztársasági minisztériumnak is jóváhagyást kell adnia. Ezeket a jóváhagyásokat megkaptuk, egyrészt a kulturális minisztériumától, másrészt a munkaügyi minisztériumtól – emelte ki a VKT elnöke.


Fotó: Dr. Pásztor Bálint Facebook-oldala

Módosul a város alapszabálya, amelyet a honvédelmi törvénnyel hoznak összhangba. A most következő ülésen a kezdeményezésről döntenek, a módosításra a testület áprilisi ülésén kerül sor. Ebben a mandátumban egyszer már módosult a statútum, amikor a bunyevác nyelvet vezették be hivatalos használatba. Akkor közvitára is szükség volt.

Az ülésen továbbá elfogadják Szabadka Idegenforgalmi Szervezetének idei évre vonatkozó működési tervét, valamint az Expecto Mentálhigiéné Alapítvány működési tervét. Ezen kívül a város környezetvédelmi költségvetésének pénzalapja is napirenden lesz, ugyanis pályázatok kiírására kerül sor. A város ebben az esztendőben 187 millió dinárral rendelkezik, amelyet környezetvédelemre vonatkozó pályázatok útján oszt szét, ez valamivel több, mint 3 millió dinárral magasabb összeg, mint a tavalyi évben – tudtuk meg dr. Pásztor Bálinttól.

A VKT ülése március 7-én, csütörtökön 9 órakor kezdődik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..