home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Petőfi a szívünkben
Kónya-Kovács Otília
2024.03.14.
LXXIX.. évf. 11. szám
Petőfi a szívünkben

Az 1848—49-es szabadságharcra és forradalomra emlékezve már sok éve két eseményt szervez a Muzslai Petőfi Sándor MME: a Petőfi a Szívünkben szavalóversenyt és egy ünnepi rendezvényt.

A Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület hagyományos ünnepsége a Szűz Mária Szent Neve-templomban szentmisével kezdődött, melyet Kalapis Sztoján atya muzslyai plébános mutatott be. Ezután Sárkány Zoltán elszavalta a Nemzeti dalt, majd a művelődési egyesület székháza előtti Petőfi-szobornál koszorúztak az egybegyűltek, többek között a Magyar Nemzeti Tanács, a VMSZ, a VMSZ Nyugdíjas Fóruma, a helyi közösség tanácsa, a cserkészek, a hagyományápolók, a civil szervezetek képviselői.   


Zsáki Ervin felvételei

Az alkalmi műsorban felléptek a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola diákjai, a Muzslai Petőfi Sándor MME szakcsoportja, a Gáspár—Barra-házaspár, Johanna és Áron, akik Vajdaságban szolgálnak a Petőfi-program ösztöndíjasaiként. Emellett bemutatkoztak a nagyközönségnek a Petőfi a Szívünkben szavalóverseny első díjasai, Kovács Viktor, a Sonja Marinković Általános Iskola alsós diákja, Pakai Andrej, a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola felsőse és Panyik Anita, a nagybecskereki Nikola Tesla Villamossági és Építészeti Középiskola harmadikos tanulója.

Magyar Dániel történész az 1848—49-es délvidéki eseményeket elevenítette fel.

Az eseményről szóló beszámolót lapunk március 20-ai számában olvashatják.   

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..