home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Pető-módszerrel segítik a betegek gyógyulását Zentán
Pannon RTV
2021.10.22.
LXXVI. évf. 42. szám
Pető-módszerrel segítik a betegek gyógyulását Zentán

A magyarországi Pető András Főiskola szakemberei tartottak fejlesztő foglalkozásokat Zentán az idegrendszeri megbetegedéssel küzdőknek. A Pető módszer a világ eddig közel 48 országába jutott el.

A két hetes szűrés és fejlesztés alatt napi három csoportban érkeztek a páciensek. Az elmúlt években Vajdaság több településén kerültek már megszervezésre a komplex fejlesztést biztosító programok. A következő konduktori fejlesztés Szabadkán lesz megszervezve, amelyre a 024/670-010-es telefonszámon vagy e-mailben a kepzes@vm4k.org.rs oldalon jelentkezhetnek az érdeklődők.

Kosányi Tamás, a VM4K szakmai referense elmondta: „Ezek a fejlesztések 90-110 percesek voltak és meghatározott csoportok számára lettek meghirdetve. Három nagy csoportba sorolhatóak azok a személyek, akik ide érkeztek. Az egyik a Parkinson kórban szenvedő személyek, a hemiplegiások, vagyis valamilyen féloldali bénulásban szenvedők és a sclerosis multiplexben szenvedő személyek. Összesen nyolc személy volt, aki a két hét folyamán napi rendszerességgel látogatta ezeket a fejlesztéseket.”

Fotó: Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..