home 2024. május 08., Mihály napja
Online előfizetés
Pedagógusképzés Óbecsén
2011.03.16.
LXVI. évf. 11. szám

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete tagjai akkreditált versfelkészítő tréninget tartottak pedagógusok részére az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör szervezésében február 26-án és március 5-én. A tizenöt pedagógus nagyobb hányada osztálytanítóként, a kisebbik pedig magyartanárként d...

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete tagjai akkreditált versfelkészítő tréninget tartottak pedagógusok részére az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör szervezésében február 26-án és március 5-én. A tizenöt pedagógus nagyobb hányada osztálytanítóként, a kisebbik pedig magyartanárként dolgozik a helyi iskolákban és Péterrévén. A háromrészes képzés első napján Fekete Ágnes drámajáték-vezető drámajátékokat mutatott be, melyek segítségével a gyerekek felszabadultabban és könnyebben ,,helyezetbe hozhatók''. Krekity Olga és Hajvert Ákos a résztvevőkkel az őket érintő legégetőbb problémákról beszélgettek el. Megemlítették a versmondás technikai alapismereteit, valamint a versválasztás, a beszédtechnika, a színpadi kiállás, az öltözködés kérdését stb. A következő találka március 12-én lesz 9 órakor ''Vers zsák” elnevezésű programmal. A pedagógusok Krekity Olga útmutatása alapján saját maguk próbálják kielemezni és ,,színpadképes''-sé tenni a választott költeményt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..