home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Pedagógusképzés a tartósan hasznosítható tudásért
Rencsényi Elvira
2012.12.05.
LXVII. évf. 49. szám
Pedagógusképzés a tartósan hasznosítható tudásért

Pénteken délelőtt került sor annak a pedagógusképzésnek a folytatására, amely a Magyar Nemzeti Tanács és a Szegedi Neveléstudományi Intézet közös projektumaként valósul meg Európai Uniós támogatással. A képzésnek a szabadkai Széchenyi István Általános Iskola adott otthont.

A program célja, hogy minél több anyaországi, illetve olyan határon túli általános iskolát kapcsoljon be az aktivitásaiba, amelyben magyar nyelvű oktatás folyik.
— A programot az Európai Unió finanszírozza, és az MNT véleményezése alapján kiemelt fontosságú 25 vajdasági tanintézményből 23 képviselteti magát a két képzésen. Az első tanfolyamra november 27-én került sor szintén a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában — hallottuk Joó Horti Líviától, az MNT oktatási bizottságának elnökétől. — A program a mai modern pedagógia azon célját igyekszik megvalósítani, hogy miként lehet tartósan hasznosítható tudásra szert tenni az általános iskolai oktatás és nevelés során.
A képzést Kinyó László, a Szegedi Neveléstudományi Intézet tanársegédje vezette. Elmondta, hogy a program lényege a papír alapú tesztek elektronikus rendszerbe való áthelyezése. Ezáltal az adatok, a felmérések eredményei, a statisztikai kimutatások  könnyebben áttekinthetők és értelmezhetők.
— Ennek a rendszernek a használatával szeretnénk megismertetni a pedagógusokat, hogy betekintést nyerjenek az EU által támasztott oktatási-nevelési elvárásokba a matematika, a szövegértés, a természettudományos kompetenciák fejlesztése terén. A program több ezer feladatot és gyakorlatot kínál a fejlesztésre az általános iskolák elsőtől hatodik osztályos tanulói részére — tudtuk meg a képzésvezető tanársegédtől. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..