home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Páváskodjunk!
2017.05.02.
LXXII. évf. 17. szám
Páváskodjunk!

A Fölszállott a páva jelentkezési határideje: május 10.

Május 10-ig jelentkezhetnek a népzene és a néptánc területén tevékenykedő
16 és 35 év közötti szólisták és együttesek a Fölszállott a páva tehetségkutató versenyre.

 

Az MTVA és a Duna Televízió Zrt., valamint a Hagyományok Háza partnereivel, a Martin György Néptáncszövetséggel és a Táncház Egyesülettel idén is meghirdeti a Fölszállott a páva című népzenei- és néptánc tehetségkutató versenyt. A szervezők énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták, zenekarok és hangszeregyüttesek; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek kategóriában várják a jelentkezőket.

A vetélkedőre az 1982. január 1. és 2001. december 31. között született pályázók május 10. éjfélig jelentkezhetnek a Hagyományok Háza honlapjáról (www.hagyomanyokhaza.hu) és a www.mediaklikk.hu/folszallottapava oldalról elérhető online regisztrációs űrlap kitöltésével, valamint a pályázati anyag (hang- vagy videófelvétel, továbbá fényképek) csatolásával.

A versenyre az autentikus magyar népzene, néptánc és népdal bármely tájegységéhez, a magyarországi nemzetiségi régiók helyi hagyományaihoz kötődő produkciókkal lehet jelentkezni, lakóhelyi és nemzetiségi megkötés nélkül. A demófelvételeket elbíráló zsűri a pályázati anyag alapján dönti el, mely produkciókat hívja el a területi válogatók színpadi megmérettetéseire, az eredményről e-mailben értesíti a jelentkezőket.

A területi válogatókról továbbjutó versenyzők a televízióban közvetített fordulókban - négy elődöntő, két középdöntő, döntő - kapnak bemutatkozási lehetőséget novemberben és decemberben.

(Az MTI anyaga alapján)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..