home 2024. június 15., Jolán napja
Online előfizetés
Patakparton járva
Talpai Lóránt
2024.05.22.
LXXIX. évf. 21. szám
Patakparton járva

Kishegyes községbe látogatott dr. Pásztor Bálint

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke és Hollik István, a Fidesz—KDNP országgyűlési képviselője Kishegyes községbe látogatott. A küldöttség tagjai között szerepelt még Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke, Fremond Árpád, az MNT elnöke és a helyi, illetve tartományi képviselők.

A küldöttség Bácsfeketehegyen megtekintette a Nikola Đurković Általános Iskola felújított részét, majd a Potok víztározónál tartott szemlét Kishegyes és Szikics között. A víztározó mintegy 4700 hektárnyi földterület öntözésére alkalmas, és egy több évtizedig húzódó projektum végeredménye. A tervek szerint egyfajta üdülőövezet is lehet.

Kishegyesen a Wood and More Kft. fatelep, valamint az új Petőfi Sándor Közösségi és Magyar Művelődési Központ megtekintésével folytatódott a látogatás a falu civil szervezeteinek vezetői jelenlétében. A programsorozatot végül közösségi találkozó zárta a kishegyesi színházteremben.

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke a Petőfi Sándor-központ és a felújított színház kapcsán kiemelte:

— Az előző kampánynál is felmértem az épületet, és látszik, hogy a fél év alatt sok változás történt, a helyiek belakták, az összes civil szervezet részvételével, a könyvtár is megújult ezzel, és gyönyörű közösségi teret kapott a község. Kishegyesnél nagyobb települések is megirigyelhetnék ezt a központot a szökőkúttal és a honvédek emléktáblájával. Ez egy olyan közösség, amely büszke a múltjára, és őrzi hagyományainkat, megemlékezik történelmi nagyjainkról. Megérdemlik azt, hogy magyar polgármestere legyen ennek a községnek.

Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke a választás fontosságát hangsúlyozta.

— Célunk az is, hogy adjunk Kishegyesnek újra polgármestert tizenkét év után. A községben történt beruházások az olyan fokmérők, amelyekkel indokolni tudjuk, hogy erre szükség van. A beruházásokat egyrészt magyarországi forrásokból tudtuk megvalósítani, másrészt a színház és a központi tér esetében hazai forrásokból. Az adminisztrációs ügyek intézése és önmagában a projekt lebonyolítása nem volt egyszerű, de nem lett volna semmi a közösségi összefogás nélkül. De hogy nagyobb rálátásunk legyen a dolgokra, ahhoz polgármesterre van szükség Kishegyes községben. Mi, magyarok vagyunk legtöbben, és ha mi megyünk el legtöbben szavazni, és összezárunk, akkor ez meg is fog valósulni.

Hollik István, a Fidesz—KDNP országgyűlési képviselője szerint a VMSZ és a vajdasági magyarság kiváló munkát végez, amiről már korábban is volt szerencséjük meggyőződni.

— Most azért jöttünk el az elnök úrral, hogy elmondjuk a helyieknek: fontos választás áll előttünk. Mégpedig egy parlamenti választás, ahol a vajdasági magyarok szavazhatnak, és arra kérjük őket, hogy válasszák a békét, válasszák a Fideszt, válasszák a VMSZ-t, hiszen ha a Fidesz jól szerepel, akkor a VMSZ-nek lesz képviselője az Európai Parlamentben, Vicsek Annamária személyében. Mi Magyarországon és itt szerb barátainkkal is azon dolgozunk, hogy Szerbia is tudjon csatlakozni az unióhoz. De ahhoz, hogy ezek a változások Brüsszelben megtörténjenek, az kell, hogy itt a vajdasági magyarok minél többen elmenjenek szavazni, és válasszák a békét, a Fideszt, a VMSZ-t.

Fényképezte: Talpai Lóránt

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..