home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Pásztornap és traktorfesztivál Oromhegyesen
(T.T.)
2014.05.11.
LXIX. évf. 19. szám
Pásztornap és traktorfesztivál Oromhegyesen

A hétvégén minden út Oromhegyesre vezetett: a falunapi ünnepség keretében ugyanis szombaton pásztornapot tartottak, vasárnap pedig traktorfesztivált, sok-sok látványos kísérőrendezvénnyel.

Szombaton kis- és nagypályás labdarúgó-mérkőzés, női kézilabda-mérkőzés, birkapaprikás-főző verseny, fiákeres és lovas felvonulás volt műsoron. A faluházban három elismerést osztottak ki: a helyi közösség emlékplakettjét Tóth Katalin nyugdíjas tanítónő vehette át, díszpolgári címet kapott Kispál István Kisszállás polgármestere és Kovács Dezső Zalaszentgyörgy polgármestere. Jutalmat kaptak az elmúlt évben született kisbabák és szüleiket is.

A vasárnap ünnepi szentmise, és a két falunap között elhunytakról való megemlékezés után megkezdődött a VII. Traktorfesztivál, amely több ezer érdeklődőt vonzott. Mintegy 150 traktor vonult fel Oromhegyes utcáin, és csakhamar sor kerülhetett a különféle ügyességi versenyekre is: a gyorsasági eszközkapcsolásra, a tolatásra, a gyorsulásra, a súlyhúzásra, a köttetésre és a sártaposásra. Megválasztották a legerősebb sofőrt, valamint a legszebb traktort is.

A szervezők a legkisebbekre is gondoltak: lovaglás, arcfestés állt a rendelkezésükre, de kipróbálhatták magukat malac- és kecskefogásban, zsákban ugrálásban és bikagolásban.

Tekintse meg Szabó Attila több mint 200 felvételét is!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..