home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Pásztor István részt vett a Vajdasági Orvosi Társaság évi közgyűlésén
Tancsik Richárd
2022.03.31.
LXXVII. évf. 13. szám
Pásztor István részt vett a Vajdasági Orvosi Társaság évi közgyűlésén

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke ma részt vett a Szerb Orvosi Társaság részét alkotó Vajdasági Orvosi Társaság évi közgyűlésén.

— A modern idők bizonyos szakmákat is relativizálnak, de a társadalom felépülése lehetetlen, ha nem engedik. És nemigen van fontosabb az emberi testről és lélekről legtöbbet tudó szakma hírnevének helyreállításánál. A politikának és az orvosi hivatásnak vannak érintkezési pontjai. A politika feladata, hogy mindig megtalálja a megújulás, a modernizáció, az új technológiák bevezetéséhez a forrásokat és megteremtse az új ismeretek megszerzéséhez szükséges feltételeket — mondta Pásztor István a beszédében, hozzátéve, hogy az elmúlt két év egyértelműen megmutatta, mennyire fontos tiszteletben tartani az orvosok tudását, ajánlásait és az általuk előírt terápiát. Gratulált a díjazottaknak, és rámutatott, hogy a Tartományi Képviselőház továbbra is nyitott partner lesz az együttműködésben.

Dr. Ksenija Bošković, a társaság elnöke kiemelte az önkéntes orvosi egyesület munkájának és hagyományainak fontosságát, mely szervezet a többi közt arra törekszik, hogy hozzájáruljon az orvosi etika fenntartásához és tagjainak folyamatos képzéséhez.

A közgyűlésen a tagok megvitatták és elfogadták a társaság szakosztályainak munkájáról szóló jelentéseket, megvitatták a 2022-re vonatkozó terveket, és átadták az éves díjakat a legérdemesebb személyeknek.

Forrás: Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőháza

Fényképezte: Ótos András

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..