home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Pásztor István Cathy Buggenhout belga nagykövettel tárgyalt
2023.02.24.
LXXVIII. évf. 8. szám
Pásztor István Cathy Buggenhout belga nagykövettel tárgyalt

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke Cathy Buggenhout asszonnyal találkozott, aki a múlt év augusztusától a Belga Királyság belgrádi nagykövete. A beszélgetés témája a két ország gazdasági együttműködése volt, különös tekintettel Vajdaságra, valamint szóba kerültek a Szerb Köztársaság Európai Uniós csatlakozási lehetőségei is.

Pásztor elnök úr és Buggenhout nagykövet asszony egyetértett abban, hogy a belga befektetőknek jók a tapasztalataik Vajdasággal kapcsolatban, és az ő elégedettségük a legjobb ajánlás a további befektetések létrejöttéhez. A vajdasági beruházások alapján a belga befektetések a hatodik helyen állnak mintegy 800 millió euróval.

Pásztor István felhívta a figyelmet arra, hogy Vajdaság nagyon fontos szerepet tölt be a Szerb Köztársaságnak a szomszédos EU-tagállamokkal való együttműködésében. A kapcsolat alappillérei az ezen a területen élő kisebbségi közösségek.

Buggenhout nagykövet asszony hangsúlyozta, támogatja a Szerb Köztársaság előrehaladását az Európai Unióba vezető úton, és külön örül annak, hogy az igazságszolgáltatás területén új törvényeket fogadtak el, amelyek fontos előrelépést jelentenek.

A belga kormány őszinte kívánsága, hogy Szerbia új fejezeteket nyisson az uniós tárgyalási folyamatban. A nagykövet asszony elmondta azt is, hogy több Vajdaságban működő belga céget is meglátogat, az elkövetkező időszakban pedig az új befektetők bevonzásához kíván hozzájárulni – olvasható többek között a találkozóról kiadott közleményben.

Fényképezte: Ótos András

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..