home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Papírforma eredmények
Tóth Tibor
2022.12.04.
LXXVII. évf. 48. szám
Papírforma eredmények

Két újabb nyolcaddöntővel folytatódott a labdarúgó-világbajnokság. Egyik mérkőzésen sem született meglepetés, és az esélyesebbnek tartott Franciaország és Anglia különösebb megerőltetés nélkül jutott be a legjobb nyolc közé.

Franciaország—Lengyelország 3:1

Magabiztos győzelemmel került a címvédő a legjobb nyolc közé. A lengyel válogatott jobban, veszélyesebben játszott, mint a csoportmeccsek alatt, viszont a franciák ellen ez a teljesítmény kevésnek bizonyult. A 44. percben szerezték meg a vezetést a franciák, amikor Mbappé átadását Giroud váltotta góllá, akinek ez volt az 52. gólja a válogatottban, ezzel ő a francia válogatott legeredményesebb gólszerzője. A legnagyobb lengyel helyzet a félidő hajrájában maradt ki, amikor előbb Zielinski lövését Lloris tolta ki, majd két lengyel kísérlet a francia védőkön akadt el. A második francia gól a 74. percben született, amikor egy gyors támadás után Mbappé volt eredményes, majd a 91. percben újra Mbappé volt főszerepben, és mesterien tekert a felső sarokba. A mérkőzés utolsó pillanataiban büntetőhöz jutottak a lengyelek, Lewandowski lövését elsőre szabálytalanul védte Lloris, az ismétlésnél azonban már nem hibázott a lengyel játékos.

Robert Lewandowski (Szalai Attila rajza)

 

Anglia—Szenegál 3:0

Az első nagy helyzet Szenegál előtt adódott az első félidő közepén, ám ezután az angolok átvették az irányítást, és három gólt lőttek a Chelsea kapusának, Mendynek a hálójába. A 38. percben egy hosszú indítás után Bellingham találta meg Hendersont, aki 12 méterről a bal alsóba lőtt. Az első félidő bírói ráadásának harmadik percében újra a szenegáli hálóban táncolt a labda, amikor a felfutó Foden középre adta a labdát, melyre Kane érkezett kiváló ütemben, és a jobb alsóba lőtt. A folytatásban is Anglia dominált, és Foden újabb gólpasszából Saka az ötös bal sarkáról volt eredményes, kialakítva ezzel a végeredményt. A második negyeddöntőben a két mai győztes, Franciaország és Anglia találkozik.

 

A hétfői program:

Japán—Horvátország (16)

 Brazília — Dél-Korea (20)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..