home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Pápai Joci sebesen halad előre
Zvekán Péter
2022.08.19.
LXXVII. évf. 32. szám
Pápai Joci sebesen halad előre

Bátran ki merem jelenteni, hogy Magyarországon ma Joci az egyik legkedveltebb előadó. Nemcsak azért, mert kiváló dalokat ír és ad elő, hanem azért is, mert a személyisége is szerethető. Egy igazi jó arc. Folyamatosan érkeznek tőle az új slágerek, tévéműsorokban szerepel, egyszerűen mindig ott van a figyelem középpontjában. Viszont ha visszagondolok arra, hogy mikor és hogyan ismerhettük meg, azt kell mondanom, eszméletlen kitartó volt ez a srác, hogy idáig jusson!

2005-ben láthattuk először, amikor jelentkezett a TV2 Megasztár című műsorába. Az rögtön kiderült, hogy egy rendkívüli énekesről van szó, és bár egészen a vigaszágasokig jutott, az igazi hírnév akkor még váratott magára. Közben elkezdett együttműködni az akkor már hatalmas sztárnak számító Majkával, és több közös dalt is felvettek, például olyanokat, mint a Nekem ez jár. Azt is meg kell említeni, hogy Joci ebben az időszakban teljesen másképp festett. Egy megborotválkozott, kopasz, jó fizikumú, de átlagos srác volt. 2017-ben azonban minden megváltozott!


Forrás:www.atempo.sk

2016. december 8-án jelentették be, hogy Pápai Joci az Origo című számával bejutott a Duna TV eurovíziósdal-választó műsorába, A Dal 2017-be. Hölgyeim és uraim, ekkor történt a hatalmas váltás! Elsősorban Joci kinézete változott meg. Nem tudom, hogy profi stylistok dolgoztak-e rajta, de annyira kitalált szakállal és hajjal lépett színpadra, hogy akkor már egy igazi sztárt láthattunk magunk előtt. Az Origo pedig az első olyan dala volt, amelyben a tradicionális elemek ötvözve voltak a modern hangzásvilággal. Mindez olyan finomsággal, hogy erre szinte az egész világ felkapta a fejét. Ez volt az a szerzemény, amellyel Joci először jutott be az Eurovízióba — Joci ugyanis az egyetlen olyan magyar előadó, aki kétszer is képviselhette Magyarországot ezen a megmérettetésen. Másodszor 2019-ben Az én apám című dallal.

A lényeg, hogy Joci berobbant a köztudatba, egyre több műsorban szerepelt, így a zenéje mellett magát az embert is megismerhettük, és kiderült, hogy egy rendkívül szórakoztató személyiség. Közben természetesen a zenéről sem feledkezett meg, az évek alatt olyan dalok kerültek ki a kezei közül, mint az Özönvíz, a Távol vagy a Dobd el, ami fáj.

Nemrég ismét egy új számmal jelentkezett, mely az Ott vársz rám címet kapta. Ez egy igazi nyári dal, mely sokkal modernebb lett, mint amilyet eddig Jocitól megszokhattunk, de időnként merni kell váltani. A szerzeménnyel kapcsolatban Joci a következőket nyilatkozta: „Fontos számomra, hogy a világot és hazánkat is próbára tevő két év után végre én is olyan dallal jelentkezzek, ami kicsit kikapcsolja a hallgatót, felidézi a legszebb nyári emlékeit, esetleg a vízparton hallgatva épp a legemlékezetesebb nyári élményeinek egyik nagy kedvencévé válhat. Újra szabadok lehetünk, élvezzük hát a napsütést, a nyári forróságban a hűs Balaton hullámait, a vattacukrot, a ropogós sült krumplit, gyűjtsük össze az élményeket, legyünk sokat a családunkkal és a barátainkkal.”

Itt persze nincs megállás, hiszen az elkövetkező néhány hónapra is megvannak az elképzelései. A www.magyarzene.hu oldalon a következőt nyilatkozta a terveivel kapcsolatban: „A nyár végén szeretném megmutatni egy újabb oldalam egy másik slágerrel, ősszel pedig egy meglepetés premierrel és egy olyan, számomra is kedves szerzeményemmel érkezem, ami sok-sok érzelemmel fogja megtölteni a szíveket, kicsit visszautazunk a ’80-as évekbe, és bízom benne, hogy a táncparkettek is megtelnek majd egy-egy rendezvényen a dalom hallatán.”

Emellett az is kiderült, hogy Joci az ősszel visszatér a TV2 Sztárban sztár leszek! című műsorába, ismét zsűritagként. Szóval ezért merem bátran kijelenteni, hogy Joci sebesen halad előre!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..