home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Pályázat nótaszerzőknek és amatőr nótaénekeseknek
2024.02.28.
LXXIX. évf. 8. szám
Pályázat nótaszerzőknek és amatőr nótaénekeseknek

A Vitkay Vetélkedő (VIVE) Fesztiváli Bizottsága pályázatot hirdet hazai zeneszerzőknek magyar nóta megírására, illetve amatőr énekeseknek.

A zeneszerzők pályázata jeligés. Egy zeneszerző csak egy jeligével és legfeljebb öt, eddig még nem közölt alkotással jelentkezhet. A műveket a VIVE szakbizottsága értékeli, és a legjobbnak minősített zeneszámokat (hallgatót, andalgót, csárdást vagy frissest) — a VIVE Fesztivál nótaénekeseinek és alkalmi zenekarának tolmácsolásában — az idei VIVE műsorába iktatja.

A kiválasztott szerzemények nyilvános bemutatása és reklámozása a fesztivál előtt a versenyből való kizárást vonja maga után.

A VIVE, 2024 szervezőbizottsága az új vajdasági magyar nóta kategóriában öt díjat irányoz elő: a három legjobb alkotás szerzőjének és szövegírójának, a legjobb előadásért és a közönség által kiválasztott legsikeresebb dal szerzőjének és szövegírójának. 

A szervezők kérik a szerzőket, hogy a jeligét zárt borítékban pontos címmel, telefonszámmal és e-mail-címmel küldjék be a pályaművekkel együtt.                         

A VIVE, 2024 tehetségkutató vetélkedőjére amatőr énekesek is jelentkezhetnek legalább három különböző jellegű, ismert szerzeménnyel. Az érdeklődők írják meg címüket, telefonszámukat és e-mail-címüket, hogy a szervezők értesíthessék őket a nyilvános meghallgatás időpontjáról. A VIVE szakbizottsága ennek alapján dönti el, hogy ki vehet részt a torontálvásárhelyi (debelyacsai) nótatáborban. Az elvárásoknak megfelelő énekesek fellépési jogot szereznek a VIVE, 2024 versenyműsorában.

Mindkét pályázat április 30-án zárul.

A zeneszerzők és a nótaénekesek a következő címre jelentkezhetnek:

József Attila Művelődési Otthon

26214 Debeljača

Trg Maršala Tita 18.

Telefonszám: 013/665-264, 062-758920, e-mail-cím: domkulture.debeljaca@gmail.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..