home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Palicson és Hajdújáráson építtetett játszótereket a NIS
Kartali Róbert
2022.02.11.
LXXVII. évf. 6. szám
Palicson és Hajdújáráson építtetett játszótereket a NIS

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat 1 300 000 dináros adományából épült Palicson és Hajdújáráson egy-egy játszótér, melyet dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke és Predrag Radanović, a NIS Rt. gyártórészlegének igazgatója tekintett meg pénteken.

Hajdújáráson, a focipálya közvetlen közelében, míg Palicson a tó menti sétányon, az Ifjúsági parkban lett kialakítva egy-egy játszótér, mely annak az együttműködésnek köszönhetően épülhetett ki, hogy jó kapcsolat alakult ki a város, illetve a szerbiai kőolajipari vállalat között — emelte ki a sajtónak nyilatkozva Pásztor Bálint. Mint mondta, ez az együttműködés hosszú múltra tekint vissza, és a NIS az elmúlt években is különféle művelődési és sporttevékenységekre, tartalmakra adott támogatást.

— Az elmúlt években történtek kellemetlen helyzetek, és a lakosság jogosan volt felháborodva Palicson, Ludason és Hajdújáráson, a vállalat ugyanis próbafúrásokat végzett, és ez bizony károkhoz vezetett, annak ellenére, hogy a cégnek a tartományi szervektől ehhez megvolt minden engedélye. Éppen ezért, javítandó a korábbi kommunikációt, az elmúlt hónapokban magasabb szintre emeltük, és tavaly novemberben volt egy találkozó a hajdújárási, a palicsi és a ludasi helyi közösségi vezetőkkel, tanácstagokkal, illetve a vállalat képviselőivel. Akkor abban állapodtunk meg, hogy a cégnek a helyi lakosságnak valamit vissza is kell juttatnia, így meg kell javítania az utakat, illetve különféle tartalmakra támogatást kell biztosítania. E tekintetben ennek a két játszótérnek az adományozása és átadása csupán az első lépése ennek Palicson, illetve Hajdújáráson — tette hozzá a vkt elnöke.

— Az üzletről alkotott elképzelésünk a jövő nemzedékek iránti felelősségvállalásra összpontosít — emelte ki a palicsi tóparton Predrag Radanović. Mint mondta, a Szerbiai Kőolajipari Vállalat egy társadalmilag felelős cég, és ennek a két játszótérnek a kialakítása csupán egy kis hozzájárulás volt az önkormányzattal való sikeres együttműködése során, melyet a jövőben is folyatni szeretnének.

A munkálatokat helyi vállalkozók végezték, melyek keretében ütésgátló talajborítót és új hintákat szereltek fel, valamint tájékoztató táblákat mindkét játszótéren, a palicsin emellett dupla libikókát, lengőhidat és multifunkcionális eszközöket is.

Fényképezte: Kartali Róbert

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..