home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Palicsiak a Baja—Zombor ultramaratonon
(T. T.)
2013.09.04.
LXVIII. évf. 36. szám
Palicsiak a Baja—Zombor ultramaratonon

A palicsi Paligo Palus Ultramaraton Klub nyolc versenyzővel — két egyéni indulóval és három váltóval — képviseltette magát a Baja—Zombor ultramaratonon. A testvérvárosok közötti versenyt másodízben rendezték meg.

Igor Vojnić Zelić egyéniben 5:53:26-os idővel teljesítette a 61 km-es távot, így összesítettben 12., saját kategóriájában pedig 4. helyezést ért el. A nők mezőnyében Toldi Koncz Marianna 7:48:09-es idővel a csaknem száz versenyzőből  összesítettben a 35., a nők mezőnyében pedig a 4. helyen végzett, a Szerbiából érkezett nők közül pedig a leggyorsabbnak bizonyult. Váltóban a Madarász Puskás Karolina és Ubornyi Deján alkotta váltó a 13. (5:51:33), a verseny legfiatalabb stafétafutói, a 14 éves Aleksandra Gojković és a 16 éves Boris Milodanović a 18. (6:08:31), Német Anett és Poljaković Nagy Erika pedig a 19. helyet (6:11:45) szerezték meg. Jánosi Elvira, a Paligo Palus Ultramaraton Klub elnöke és edzője elégedett volt versenyzői teljesítményével, a szervezéssel viszont nem.
— A pályán nem volt elég üdítőállomás. Éppen azokon a részeken lett volna szükség rájuk, ahol házak sem voltak az út mellett. Jövőre a rajt Zomborban, a cél pedig Baján lesz — mondta Jánosi Elvira.
Igor Vojnić Zelić így nyilatkozott:
— A verseny kiváló felkészülésül szolgált a szeptember 27-én sorra kerülő Spartatlon, a Spárta és Athén közötti, 246 km hosszúságú verseny előtt, melyen mindössze 350 versenyző vesz részt. A világ tíz legnehezebb ultramaratonja közé tartozó versenyen nem a helyezés a lényeg, hanem hogy befejezzem a futamot. A mostani ultramaratonon elért időeredményemmel és helyezésemmel elégedett vagyok, ebben a nagy melegben nem is lehetett jobb eredményt elérni.
A verseny legfiatalabb váltóját Boris Milodanović és Aleksandra Gojković alkotta.
— A Bajától a határig terjedő 31 km-es távon futottam. Nem számítottam kiváló eredményre, de ha nem lett volna ennyire meleg, akkor a mostani 2 óra 51 perces időmnél minden bizonnyal gyorsabban teljesítettem volna a távot. A 21. km után kisebb holtpontra értem, de nem tartott sokáig. A következő versenyem szeptember 4-én, Szivácon lesz, ahol 10 km-t futok, majd tíz nappal később Topolyán, 12 km-es távon indulok — mondta Boris.
— Nekem az ultramaraton második fele, a határtól Zomborig tartó szakasz jutott. Már azzal is elégedett vagyok, hogy teljesítettük a távot, hiszen sokkal fiatalabbak vagyunk a többi részvevőnél. A kánikula megnehezítette a dolgunkat, a legnehezebbnek a Bezdán és Zombor közötti szakasz bizonyult, ahol az út teljesen egyenes volt, és semmi látnivaló nem akadt. A holtpont engem sem került el, de a kísérő autóból biztattak, vízzel locsoltak, és sikerült célba érnem — mondta Aleksandra.
Toldi Koncz Marianna először indult az ultramaratonon.
— A pályát nem ismertem, de amikor Zomborból Bajára vittek bennünket, az autóbuszból alaposan szemügyre vettem és láttam, hogy nem lesz könnyű. Az egész útvonal síkságon át halad. Jobban szeretem azokat a versenyeket, amelyeken változatos a táj, mivel 3-4 óra futás után felüdülésként hat, ha van valami, ami leköti az agyat. A nagy forgalom miatt a zenehallgatás nem volt megengedve a futamon, de a kerékpáros kísérő igen. A férjem végig mellettem haladt, lehet, hogy nélküle feladtam volna a versenyt. Az időeredményemmel nem vagyok maradéktalanul elégedett, de azt is sikerként könyvelem el, hogy célba értem, hiszen többen is feladták. Jelenleg a szeptember végén sorra kerülő belgrádi ultramaratonra készülök, a 12 órás versenyen indulok. Tavalyelőtt 100 km-t futottam le, s első lettem. Remélem, az idén is így lesz — mondta Marianna.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..