home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Palics és Ludas csapata érdemelte ki a Vándorbotot
2023.03.05.
LXXVIII. évf. 9. szám
Palics és Ludas csapata érdemelte ki a Vándorbotot

Az oromhegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szervezésében tartották meg a 35. Gazdag Ág hagyományőrző rendezvényt, melynek téma idén a Tiszta udvar, rendes ház volt. Az oromhegyesi, oromi, völgyesi, hajdújárási, magyarkanizsai, martonosi, adorjáni, kispaci, ludasi és palicsi csapatoknak elődeink tisztálkodási, mosási, takarítási stb. szokásait kellett feldolgozniuk és bemutatniuk.

Az esemény Baráth László klarinét és tárogatóművész fellépésével kezdődött. A jelenlévők gyertyagyújtással emlékeztek Bajusz Teréz oromhegyesi magyartanárnőre, Burány Béla és Bodor Anikó népzenekutatókra, valamint az időközben elhunyt egykori résztvevőkre. Az egybegyűlteket Bicskei Attila, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület elnöke és Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere köszöntötte.  

A benevezett csapatok kiállítást készítettek, a színpadon pedig a témához kapcsolódóan különböző feladatokban mérték össze tudásukat. Teljesítményüket Nagy Abonyi Ágnes néprajzkutató, muzeológus, Burány Katalin múzeumpedagógus és Baráth László klarinét- és tárogatóművész értékelte. Ezúttal Palics és Ludas csapata bizonyult a legjobbnak, és örülhetett a Vándorbotnak.

A 35. Gazdag Ág kiváló hangulatáról Puskás Károly fotói tanúskodnak. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..