home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Padavatás
Józó Mónika
2013.04.30.
LXVIII. évf. 18. szám
Padavatás

Két utcai padot készítettek a szarvasi Székely Mihály Szakképző Iskola és az adai Műszaki Iskola Határtalanul programjában részt vevő diákok.

A padokat az adai Műszaki Iskola igazgatója és a padokat elkészítő tanulók és tanárok adták át a középiskolásoknak. Miklós Nándor, az adai iskola igazgatója köszöntőjében kiemelte a közös projektum és az együttes munka jelentőségét. Elmondta: ily módon alkalom nyílt rá, hogy a két iskola tanulói, tanárai megismerjék egymást, együtt dolgozzanak, barátságot kössenek. Az igazgató megköszönte a programban közreműködő tanárok és diákok munkáját, valamint köszönetet mondott a támogatóknak, az adai II. helyi közösségnek és a magyarkanizsai Potisje Tondach vállalatnak is a padok elkészítéséhez nyújtott segítségért.

A két iskola közös projektumának első részében tizenöt szarvasi diák és két kísérőtanár érkezett az adai Műszaki Iskolába, ahol a helyi tetőfedő tanulókkal közösen készítettek két padot, melyet aztán az iskola előtt helyeztek el. Az Adán töltött négy nap alatt a szarvasi asztalos-, kőműves- és festőnövendékek az adai diákokkal együtt dolgoztak, és a városnézésre, szórakozásra, kikapcsolódásra is szakítottak időt. A házigazdák gondoskodtak arról, hogy vendégeiknek emlékezetessé tegyék az itt eltöltött időt, kirándulásokat, vetélkedőket és sportprogramokat szerveztek részükre, sőt egy barátságos focimérkőzésre is meghívták őket.

A padok átadásával a programnak csak az első része ért véget, hiszen május elején az adai diákok utaznak majd el a magyarországi Szarvasra, és ott egy filagóriát fognak készíteni a Székely Mihály Szakképző Iskola és Kollégium számára.

A felvételen a „nagy csapat” a kész remekművel.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..