home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Pacsér várja vendégeit
Tóth Tibor
2022.06.23.
LXXVII. évf. 25. szám
Pacsér várja vendégeit

A Pacséri Tófürdő 2014 óta áll a fürdőzni, kikapcsolódni vágyók rendelkezésére. A napsütésben lilás, borultabb időben barnás árnyalatú, pacséri gyógyvíz rendkívül népszerű a vendégek körében.

Kedd délelőtti látogatásunk alkalmával nem sokan tartózkodtak a tófürdőben, de az igazi nyári forróság beköszöntével ez változni fog, és biztosak lehetünk benne, hogy a hűsölni vágyók nagy számban keresik fel a 65 x 65 méteres, sós vizű gyógytavat és a 2018 januárjában átadott, két 70 cm mélységű medencét magában foglaló fedett részt. Az 1400 méter mélyről felszínre törő gyógyvíz 74 fokos hőmérsékleten kerül ki a kútból, és a mederben 30—35 fokra hűl vissza. Az ásványianyag-tartalma igen magas: nátrium, kálium, lítium, ammónia, kalcium, magnézium, klór, hidrokarbonát, bróm, jód, fluor, nitrát, szulfát található benne. Az elemek kiváló hatással vannak a bőrbetegségekre, sérülésekre, izomhúzódásokra, az érrendszeri, reumás, légúti és nőgyógyászati panaszokra.


Kedd délelőtt a tófürdőben

A szabadtéren elhelyezkedő, 2000 négyzetméter vízfelületű tófürdő és a 700 négyzetméter összterületű fedett rész mellett több öltöző, vizesblokk és vendéglátóipari létesítmény foglal helyet. A messze földön híres pacséri lángoson kívül palacsintát, hasábburgonyát, az idén nyártól pedig különféle húsételeket, valamint üdítőket, ásványvizet, kávét és fagylaltot fogyaszthatunk két csobbanás között.

— Létesítményünkben folyamatos a felújítás, melyet úgy végzünk, hogy ne zavarjuk vendégeink nyugalmát. A fürdő belső részén bizonyos javításokat hajtottunk végre, a tóból kiengedtük a vizet, a medret fertőtlenítettük, kitakarítottuk, valamint az egész épületegyüttest befestettük. Szaunánk elkészült, de megfelelő áramerősség hiányában még nem használható. Ha olyan jó nyár előtt állunk, mint amilyen 2018-ban és 2019-ben volt, akkor teljesen elégedettek leszünk. Számítunk azokra a turistákra, akik a koronavírus időszakában Belgrádból és a délebbi régiókból látogattak el hozzánk, de várjuk a Magyarországról érkező vendégeket, illetve természetesen a helyieket és a környékbelieket is szívesen látjuk a tófürdőben — mondta Szabolcski Szabolcs, Pacsér Helyi Közösségének tanácselnöke.


Szabolcski Szabolcs

A településen több ingatlan gazdát cserélt, a meglévő kapacitások bővültek, így megközelítőleg 150 férőhely közül választhatnak a Pacsérra látogatók. A további tervekről Szabolcski azt mondta, hogy a működés szempontjából elengedhetetlen még egy kút fúrása és egy trafó létesítése a megfelelő áramerősség elérése érdekében.

— A meglévő, 700 négyzetméter alapterületű, 200 négyzetméter vízfelületű fedett rész mellé hasonló tartalmakkal bíró ikerépületet alakítanánk ki. Hosszú távú terveink közé egy rehabilitációs központ létesítése tartozik, de ez akkora beruházás, hogy önerőből biztosan nem oldhatjuk meg. Terveink megvalósításához pályázati forrásokra, befektetőkre lenne szükség.

A belépődíj tavaly óta nem változott. A vidékiek számára 400 dinár a felnőtt- és 200 a gyermekjegy, a pacséri lakosok pedig fél áron, azaz a felnőttek 200, a gyerekek 100 dinárért juthatnak be a tófürdőbe. A zárás előtti két órában a látogatók a belépő összegének feléért válthatnak jegyet.

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..